1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. -DEVLET TASİŞ'E EL ATTI-
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

-DEVLET TASİŞ'E EL ATTI-

A+A-

-DEVLET TASİŞ'E EL ATTI-

POLİS TASİŞ’E ÇÖKTÜ!!

USTA BAŞMÜDÜRE TAVSİYELER

Yazılarımı takip eden değerli okuyucularım, polisin İzmir TASİŞ’te başlattığı soruşturmayı kastederek diyorlarmış ki; ‘Aykut Bey nereye dokunsa, nereyi kaleme alsa, devletin polisi ve savcısı baskını düzenleyip bir sürü pisliği ortaya çıkartıyor. Yolsuzluk yapanların, rüşvet yiyenlerin ensesine çökülüyor.’ Doğruyu söylemiş sevgili okuyucularım.  Biliyorsunuz, İstanbul Gümrükleri’ndeki rüşvet ve kaçakçılık iddialarını bıkmadan usanmadan size aylarca yıllarca yazdım. Sonunda da, İstanbul Polisi dört dörtlük bir çalışmayla rüşvet ve kaçakçılık iddialarını gün yüzüne çıkardı. Yapılan operasyonda kimin suçlu kimin suçsuz olduğuna ise Yüce Türk Adaleti verecek. Bunu hep birlikte bekleyip göreceğiz.

O kurumun adı TASİŞ’ti!

Yine İstanbul Gümrükleri gibi sizlere bıkmadan usanmadan defalarca yazdığım bir konu, kurum daha vardı. Bu kurum fesat karıştırma iddiaları, rüşvet ve çeşitli kayırmalarla adı gündeme gelen kısa adı TASİŞ olan Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleriydi. Örneğin, 25 Ocak 2010 tarihinde ‘BİR İÇİM VURGUN’, 25 Ocak 2010’da ‘TASİŞ’te İPHONE Soruşturması’ TASİŞ’ler de dönen dolaplara örnek olabilecek iki önemli yazımdı. Sonuçta yaza yaza aynı İstanbul Gümrükleri’ndeki gibi TASİŞ’e de devletin dikkatini çektiğimi zannediyorum. Öyle olacak ki, 1 Nisan günü İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir merkezli olmak üzere Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Manisa ve Mersin’deki TASİŞ Mağazaları’na eş zamanlı operasyon düzenledi.

İhale bilgileri işadamlarına sızdırıldı

Kulağıma gelen bilgilere göre; soruşturma çerçevesinde önemli iddialar var! Bunlardan en önemlisi ise, TASİŞ’te yapılan ihalelerin rüşvet karşılığında bazı işadamlarına önceden bildirilmiş olması.. Yine bir başka iddia ise, satışlarda çifte faturaların kullanılması ile satışa düşmüş ürünlerin bazı adlara değerinin altında özel satış yapılması.. Olayda tehdit boyutu da araştırılıyor. Bazı işadamlarının TASİŞ’te ihalelere girecek diğer kişileri tehdit ettikleri de iddia ediliyor. Operasyonda değişik çap ve markada 5 adet silahın da ele geçirilmesi bu iddiayı kuvvetlendiriyor!! İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün 8 ayrı il de sürdürdüğü soruşturmanın detaylarını önümüzdeki günlerde bu sütunlarda geniş şekilde sizlere aktarmaya devam edeceğim.

GÜMRÜKÇÜ BAKTI POLİS KAPTI!

Değerli okuyucularım; TASİŞ’teki soruşturmanın ardından size geçen hafta şu bizim meşhur Ambarlı Gümrüğü’nde yaşanan traji-komik, düşündürücü ve mide bulandırıcı bir operasyonu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Etkihaber’de haber olarak sizlere duyurduğumuz olayda, içi kaçak eşyalarla dolu tır Ambarlı Gümrüğü’nden adeta düğün konvoyu gibi çıkıyor ancak olayı daha önceden haber alan İstanbul Polisi tarafından durdurularak kaçağa geçit verilmiyor!! Yani gümrükçü bakıyor, polis dışarıda ‘hop hemşerim’ deyip kaçakçıyı kapıveriyor.

USTA BAŞMÜDÜRE TAVSİYELER;

Anlayacağınız Ambarlı Gümrüğü’nde mamayı bulan koskocaman tıra‘geç kardeşim’ diyor. Bu olaya, İstanbul’un çiçeği burnunda yeni başmüdürü TEVFİK USTA gereğini yapacak. Bundan hiç kuşkum yok!! Ancak ‘Usta Başmüdür’e naçizane tavsiyelerim olacak:

Sayın Usta, İstanbul Gümrükleri’ne yapılan yer değişikliklerinin altında sizin imzanız var. Ancak yer değişikliklerindeki isimleri bir yardımcınızın belirlediği iddia ediliyor. Atamalarda bazı şaibeli adlar olduğu da iddia ediliyor. Başta İstanbul Gümrükleri’nde olmak üzere bütün gümrüklerimizde iyi şeyler olmasını istiyorum. Bakın, Ambarlı Gümrüğü’nden kaçak eşya yüklü tır sağa sola el sallaya sallaya çıkıyor. Böylesi utanç verici tabloların yaşanmaması için size ekibinizi çok iyi çalışanlardan seçmenizi tavsiye ediyorum. İyi niyetinizden şüphem olmadığını tekrarlamak istiyorum.

Yazarın Notu:

Tüm başmüdürlükler değiştiği halde İzmir, İzmit ve Edirne Gümrük Başmüdürlükleri halen değiştirilmedi. Müsteşarlıkta da kadro yok! Herhalde bu başmüdürler ortada kaldı. İlgilisine duyurulur!.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum