1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. " Ruslar, Türkiye Tatilinde Sberbank Markasını Görecek"
 Ruslar, Türkiye Tatilinde Sberbank Markasını Görecek

" Ruslar, Türkiye Tatilinde Sberbank Markasını Görecek"

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank Başkanı German Gref, Fransız-Belçika ortaklığı olan Dexia Bank’ın Türkiye’deki yatırımı Denizbank’ı satın almaları...

A+A-

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank Başkanı German Gref, Fransız-Belçika ortaklığı olan Dexia Bank’ın Türkiye’deki yatırımı Denizbank’ı satın almalarıyla ilgili görüşmelerden çok memnun olduklarını belirtti. Gref, Rusların Türkiye tatilinde Sberbank markasını göreceklerini ifade etti.

RBK Daily gazetesine konuşan Gref, “Türkiye’de Avrupa’nın çok büyük ve en hızla gelişen piyasası var. Biz önümüzdeki 10-20 yıl için tahminler yaptık ve en dinamik ve kapasitesi bakımından en büyük olacak piyasaları tercih ettik. Yani, önümüzdeki 10-20 yılda bize en fazla kar sağlayacak piyasalardan bahsediyorum. Artı, bence bu Türkiye’deki çok Rus şirketleri için ve tabii ki bir çok turistlerimiz için de çok önemli. Üstelik Denizbank çok güzel yerde bulunuyor, onun Antalya’da ve Türkiye’nin tüm güney sahillerinde şubeleri var. Tatilde veya iş ziyaretinde bulunan insanlarımızın kendi bankasının markasıyla her yerde karşılaşmak onlar için önemli. Müşterilerimize yurtdışında hizmet vermek de bizler için onur verici olacak” dedi.

Henüz satış sözleşmesinin imzalanmadığını, ancak Denizbank’a olan ilgilerinin nedenini anlatan Gref, “Banka bireysel bankacılıkta başarılı. Kaliteli bir potföy yapısı var. Onlar güçlü şekilde küçük ve orta ölçekli iş dünyasında temsil edilmiş, onların tarım sanayisiyle ilgili başarılı ürünleri var. Uzmanlarımız bunları değerlendirdi ve benimsedi. Rus piyasasında Türk tecrübesini gerçekleştirmek mümkün. Eğer Denizbank satış sözleşmesi yapılırsa bu durumda bizim çok güzel yatırım olacak. Çünkü biz onlara çok şey verebiliriz, örneğin risk yönetimi modeli. Bu model bizde güçlü. Onlardan da çok şey alabiliriz” şeklinde konuştu.

Yatırım miktarı ile ilgili soruya ise Gref, her şey netleşince rakamı açıklayacaklarını söyledi. Gref, “Eğer bu sözleşme gerçekleşirse, bu durumda en dev satış sözleşmemiz olacak diyebilirim. Denizbank’ı son bir kaç aydır araştırdık, inceledik. Teknolojik olarak çok güzel, gelişmiş ve güçlü yönetim ekibi ve lideri olan bir banka... Sanırım Türkiye bizim en öncelik piyasamız, bundan sonra şimdilik daha ileri adım atmayı düşünmüyoruz” dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.