1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. -TBMM’DE YEMİN KRİZİ VE CHP-
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

-TBMM’DE YEMİN KRİZİ VE CHP-

A+A-

YAZICI'DAN DEVLET ADAMI DUYARLILIĞI

LÜKS OTO KAÇAKÇILIĞI’NI BAKAN YAZICI ORTAYA ÇIKARDI!

PEKİ! GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI KİM OLACAK?

Yemin etmemek niye?..

Atatürk’ün partisine hiç yakışmadı, hiç hoş olmadı. Geçtiğimiz salı günü yapılan TBMM’deki yemin töreninden söz ediyorum. İçim sızladı açıkçası.. Türkiye Cumhuriyeti’nde çok partili hayata geçişin öncüsü CHP Meclis’te ama yemin etmiyor. Neymiş efendim, ‘Arkadaşlarını Satmayacaklarmış’ Tabii ki satma arkadaşını. Hele PKK terör örgütü davasından yargılanırken milletvekili oldu diye salıverilenler varken, tabiî ki satma! Senin vekilini salıvermiyorlarsa elbette tepkini ortaya koy!! Ama yemin etmemek niye? Hem sonra satmayacağım dediğin cezaevindeki milletvekillerin Gazeteci Mustafa Balbay ile Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın hakkını nerede arayacaksınız TBMM’de değil mi? Bu işin çözüm yeri Meclis değil mi?

Seçmeninize ne diyeceksiniz?

Peki! Size TBMM yolunu açan yüzde 26’lık oy atan seçmeninize ne diyeceksiniz?  Hani sizi oraya ‘gidin de mücadele edin ve haklarımızı savunun’ diyen kendi kitlenize nasıl cevap vereceksiniz? Ya siz CHP milletvekilleri madem yemin etmeyecektiniz neden aldınız o zaman mazbatalarınızı?

Cevabı yok gibi bu soruların. . Bu kararın ne kadarı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na aittir bilemem. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Kılıçdaroğlu’nu kurmayları bence çok yanlış yönlendiriyor. İşte! Yemin boykotu bunlardan bir tanesi.. CHP’ye oy verenlere haksızlık ediliyor hem de çok. Üstelik yemin boykotuna ‘EVET’ diyenler yakın tarihten de hiç ders almamışa benziyorlar. İşte ANAP, DYP ve diğerleri.. Ne oldu bu partilere.. Tarihin derinliklerine gömülmediler mi? 367’ye takıldılar sonlarını da hazırladılar. Dilerim ki, bu yemin krizi CHP’nin başına bir iş açmaz. Yoksa aynı ANAP, DYP veya diğer partiler gibi CHP’de tarihin tozlu raflarında yerini alır.

Hafiye Gibi Bakan

Helal Olsun!! Varsa da benzerini gören çıksın konuşsun.  Bakan Hayati Yazıcı’yı kastediyorum. Sayın Yazıcı, bakanlığı koltuktan ibaret görmüyor. Kendi konusuyla ilgili ne gerekiyorsa elinden geleni yapıyor. Bazen atlayıp en ücra köşedeki gümrük kapısını denetliyor; bazen de yolsuzlukları bizzat kendi soruşturuyor. Tıpkı geçen hafta basına da geniş şekilde yansıyan lüks oto kaçakçılığında olduğu gibi.. Bakın Hayati Yazıcı tüyü bitmemiş yetimin kursağından çalmak isteyen lüks oto vurguncularını nasıl ortaya çıkartmış kulağıma geldiği kadarıyla bakın anlatayım sizlere.. Bakan Yazıcı’nın bir arkadaşı ziyaretine gelir. Yurt dışından sıfır lüks bir otomobil aldığını ama otomobiliyle ilgili şüpheleri olduğunu belirtir. Bu kişi aracını yurt dışı taramadan geçirdiğini ama tarama sonucunda aracın 3 bin 500 km yol yaptığının da ortaya çıktığını söyler!!

‘DEVLET ADAMLIĞI’

Bakan Yazıcı, hemen harekete geçer. Başta Gümrük Müsteşarlığı’na ve İstanbul Gümrükleri Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza ekiplerine talimatlar verir. Sonuçta ne olur?Tam bin 200 adet lüks aracın Türkiye’ye kaçak olarak Türkiye’ye sokulduğu anlaşılır. Ekipler harekete geçer ve çok sayıda araca el konulur. Peki! Sayın Yazıcı olmasaydı, bu işin peşine düşmeseydi ya da banane deseydi yakalanır mıydı bunca araç.  Kimse kusura bakmasın ama kocaman bir HAYIR. Yazıcı’nın ortaya çıkardığı ilk olayda bu değil!! Kargo Gümrüğü soruşturmasında tutuklanan bazı işadamları da tutuklanmadan önce Yazıcı’nın adını kullanıp, bir takım işler yapmaya kalkmış ama Yazıcı’nın ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikâyet sonucu hevesleri kursaklarında kalmıştı. Suç duyurusu büyük kaçakçılık iddialarının ortaya çıkmasına neden olmuştu. Ne diyelim. Keşke devlet içinde çalışan her birey Hayati Yazıcı gibi duyarlı olsa.. Onlardan beklentimiz yalnız bu!

Peki! Bakan kim olacak?

Başbakan Recep Tayip Erdoğan açıkladı. Dedi ki; artık bir de Gümrük ve Ticaret Bakanı olacak diye. İşte Ankara’da da kulisler hemen hareketlendi bu açıklamadan sonra.. Birçok ismin Gümrük ve Ticaret Bakanı olacağı yönünde kulisler yapıldı. Benim kulağıma da bazı isimler geldi. Ancak önce şunu belirtmek istiyorum. Gümrük Teşkilatını yönlendirmek, başarılı işlere imza atmak, gerçekten de deneyim isteyen bir olay. Bence bu bakanlığa mutlaka ama mutlaka bu işi yapmış ya da bu işi dört dörtlük bilen biri bakan olmalı!.. Kulislerdeki aday isimlerine gelince başta Ak Parti Muğla Milletvekili Dış Ticaret kökenli eski Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Müsteşarı ALİ BOĞA, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili ÖMER ÇELİK ve tabii ki Sayın Hayati Yazıcı’nın ismi ön planda dillendiriliyor. Ne diyelim. Hepsi deneyimli devlet adamları.. Kim getirilirse bakanlığa şimdiden hayırlısı olsun!..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.