1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 05-02-2019 / SALI GÜNDEMİ
05-02-2019 / SALI GÜNDEMİ

05-02-2019 / SALI GÜNDEMİ

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

A+A-

 

1- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

2- Yunanistan Başbakanı Çipras'ın Türkiye ziyareti

- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılanacak, ardından Oktay ile Çipras görüşecek.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabul edeceği Çipras ile baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Erdoğan, Aleksis Çipras onuruna resmi yemek verecek. 

3- CHP, HDP ve İYİ Parti'nin Meclis grup toplantıları düzenlenecek.

4- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ASELSAN tarafından ATO Congresium'da düzenlenecek "Güç Birliği Zirvesi 2019"a katılacak.

5- TBMM Genel Kurulunda, TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali kara suları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi ile Maden Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi görüşülecek.

6- TÜİK, Aralık 2018'e ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

7- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AB Komisyonunun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc ile basın toplantısı düzenleyecek.

8- Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro taraftarları ile muhalefetin düzenlediği gösteriler, ABD'nin yönetim değişikliği baskıları ve uluslararası yansımaları takip ediliyor.

9- ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından gelişmeler takip ediliyor.

10- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

11- Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde, 5 kişinin öldüğü, 44 kişinin yaralandığı 19 Mart 2016'daki bombalı terör saldırısına ilişkin 4’ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

12- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 155 sanığın yargılanmasına Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- FETÖ’nün darbe girişiminde Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52 kişinin yargılandığı dava Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

- FETÖ'nün "TSK imamı" olduğu belirlenen, 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yöneten firari Adil Öksüz’ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım'ın yargılanmasına Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

- FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada, firari Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür'ün yargılandığı dava Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

- Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hapis cezası istemiyle dava açılan ve örgütün mahrem yargı imamı olduğu iddia edilen tutuklu sanık ile örgütün il eğitim danışmanı olduğu iddia edilen zanlının yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

13- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Trabzonspor ile Ümraniyespor, Medical Park Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

14- Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi'nin 14. ve son haftasında A Grubu'nda Banvit, İspanya temsilcisi UCAM Murcia ile deplasmanda karşılaşacak.

15- Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında B Grubu'nda Eczacıbaşı VitrA, Finlandiya ekibi Hameenlinna'yı Burhan Felek Voleybol Salonu'nda konuk edecek.

16- Dünya Para-Tekvando Şampiyonası Antalya'da başlayacak. (Fotoğraflı)

17- Beşiktaş'ta yeni transferler Shinji Kagawa, Burak Yılmaz, Nicolas Isimat-Mirin ve Muhayer Oktay için Vodafone Park'ta Başkan Fikret Orman'ın da katılımıyla imza töreni düzenlenecek.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.