1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 07-06-2018 / PERŞEMBE GÜNDEMİ
07-06-2018 / PERŞEMBE GÜNDEMİ

07-06-2018 / PERŞEMBE GÜNDEMİ

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

A+A-

GÜNDEM

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarsus'ta Turizm Bölgesi ve 600 Yataklı Devlet Hastanesinin Temel Atma Töreni ile Mersin ve Hatay'da düzenlenecek mitinglere katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla iftarda bir araya gelecek.

- Başbakan Binali Yıldırım da muhtarlar için verilen iftar programında yer alacak.

2- Başbakan Binali Yıldırım, Kars Cumhuriyet Meydanı ve Ardahan Şehir Kulübü önünde düzenlenecek mitinglerde vatandaşlara seslenecek, valilikleri ziyaret edecek.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'nde KOBİ'lerin temsilcileri ve servis taşımacıları esnafıyla bir araya gelecek, iftar programına iştirak edecek.

4- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AA Editör Masası'nın konuğu olacak.

5- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Akdağmadeni ilçesinde AK Parti seçim irtibat bürosunun açılışını yapacak.

6- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Kayseri Merkezli Bölge İstişare Toplantısı'na katılacak.

7- CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kütahya, Isparta ve Burdur'da düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

8- Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, AA Finans Masası canlı yayın konuğu olacak.

9- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haziran ayı Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak, haftalık para ve banka istatistiklerini yayımlayacak. 

10- Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı seçmenlerin, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri kapsamında Avusturya, Almanya ve Hollanda'daki dış temsilcilikler ile gümrük kapılarındaki oy verme işlemi takip ediliyor. 2

11- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Beşşar Esed rejiminin saldırı ve ablukasındaki bölgelerde durum takip ediliyor.

12- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminde, Atatürk Havalimanı'nı işgal girişiminde bulunulması ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 159 sanığın yargılanması, İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'deki Alibey Spor Salonu'nda sürecek.

- Darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin 143 sanığın yargılanmasına İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.

- 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki eylemlere ilişkin davada, aralarında eski alay komutanları Muhsin Kutsi Barış ve Muhammet Tanju Poshor'un da bulunduğu 521 sanığın yargılanması 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürecek.

- 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 52'si tutuklu, 12'si firari 87 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

13- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Doğuş ile TOFAŞ, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.