1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 10 Bin Gence Kültür-sanat Eğitimi Verdi
10 Bin Gence Kültür-sanat Eğitimi Verdi

10 Bin Gence Kültür-sanat Eğitimi Verdi

Esenyurt Belediyesi, 27 branşta kültür- sanat eğitimi alan 10 bin kursiyeri mezun etti.

A+A-

Esenyurt Belediyesi, 27 branşta kültür- sanat eğitimi alan 10 bin kursiyeri mezun etti. Kursiyerler, 2012-2013 döneminde gitar ve bağlama çalmayı; resim yapmayı; ebru, şan ve ud gibi sanatları icra etmeyi öğrendi.


Esenyurt Belediyesi Kültür-Sanat Kursları, 2012-2013 dönemi mezunlarını verdi. 27 ayrı branşta eğitim alan 10 bin kursiyere sertifikaları törenle takdim edildi. Esenyurt Kültür Merkezi’nde yapılan törene Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve eşi Rabia Kadıoğlu da katıldı. Törenden evvel el ürünlerinin bulunduğu sergi alanını dolaşan Kadıoğlu çifti, kursiyerleri tebrik etti.

Gençlerden de ilgi gören etkinlikte gitar, bağlama, Türk Sanat Musikisi ve Türk Halk Müziği dinletilerine yer verildi. ABD’den gelen 10 öğrenci, Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (ESGEM) üyeleri tarafından ağırlandı. Coşkuya ortak olan öğrenciler, halay çekmeyi ihmal etmedi.

Esenyurt Belediyesi Kültür-Sanat Kursları; Esenyurt Kültür Merkezi, Esenkent Kültür Merkezi, Siteler Kültür Merkezi, Yunus Balta, İncirtepe, Yunus Emre, Yenikent ve Saadetdere Kültür Merkezi’nde eğitim verdi. Branşlar; İngilizce, Osmanlıca, Arapça; gitar, keman, bağlama, şan, ud, resim, takı tasarım, kurdele nakış, biçki-dikiş; web-tasarım; Türk Sanat Musikisi, Türk Halk Müziği, halkoyunları, satranç, ebru sanatı, kitre pamuk, tiyatro, okuma-yazma, bale, guta mefruşat ve diksiyondan oluştu.


Törende öğretmenleri ve kursiyerleri tebrik eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “İlçe olarak kültür-sanat ve sporda rekorlara koşuyoruz. Esenyurt ’ta kültür-sanat alanında 10 bin öğrenci ve sporda 35 bin öğrenciye ücretsiz eğittim vererek yetişkinler ve çocuklarımızın sosyal hayata daha iyi adapte olması için çalışıyoruz. Bizim görevimiz tek yol yapmak, altyapı, park yapmak değildir. Toplumumuzun kültürünü daha iyi seviyelere çıkarmak ve daha yaşanılabilir bir şehir oluşturmak da görevimiz.” dedi.

Kadıoğlu, şöyle devam etti:

“Kimi ilçelerde bir tane bile tam anlamıyla kültür merkezi yokken, bizde 8 adet bulunmaktadır. Bizim amacımız halkın bilmediği konularda kendini geliştirmesine imkan tanımak ve el becerilerini ortaya çıkararak kendilerini daha iyi hissetmelerini mümkün kılmaktır. Belediye olarak bu etkinliklerin hiçbirisinden ücret talep etmiyoruz. Ben burada olduğum sürece halktan böyle hizmetlerden dolayı hiçbir ücret almayacağız.”

Kadıoğlu, kursiyerlerin yaptığı el işlerini satış yapmak ve ek gelir haline getirmek için gerekli notlarını aldığını da belirtti.

Törende son olarak kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Sertifikaları dağıtan Necmi Kadıoğlu ve eşi Rabia Kadıoğlu’na ise ebru sanatı tablosu hediye edildi.
CİHAN

10 bin gence kültür-sanat eğitimi verdi

10 bin gence kültür-sanat eğitimi verdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.