1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 10 milyonluk boş TIR operasyonu
10 milyonluk boş TIR operasyonu

10 milyonluk boş TIR operasyonu

Yurtdışından getirdikleri malzemeleri, Türkiye’de piyasaya sürmeye hazırlanan kaçakçılara yönelik çifte operasyonda tam 12 şüpheli gözaltına alındı.

A+A-

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir hafta içinde düzenlenen iki ayrı operasyonda piyasa değeri toplamda 10 milyon lirayı bulan kaçak malzeme ele geçirildi.

Aldığı istihbarat bilgilerini değerlendirerek harekete geçen polis ekipleri, ilk operasyonu 6 Ocak’ta gerçekleştirdi. Şüpheliler piyasa değeri 5 milyon lirayı bulan fotokopi makine ve parçalarını İtalya’dan gemiyle Azerbaycan’a götürmek için yükledi. Daha sonra malzemeler İstanbul’da TIR’a yüklenerek Türkiye’de piyasaya sürülmek üzere Tuzla’ya götürüldü. Diğer içi boş TIR ise şüphe uyandırmamak amacıyla Azerbaycan gümrük kapısından geçmek üzere yola çıktı. TIR dorsesinde bulunan kaçak malzemeler ile birlikte 5 şüpheli de gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin bu yöntemle vergi ödemesinden kaçmaya çalıştığı bildirilirken, kaçak malzemelerin önce gemiyle Haydarpaşa, oradan Erenköy’e, son olarak ise TIR ile Tuzla’ya getirildiği öğrenildi.

24 Ton Kaçak Oto Parçası

Operasyonlardan ikincisi ise Bulgaristan’dan Türkmenistan’a götürülmesi için yola çıkan kaçak oto parçalarının İstanbul Silivri’de depolandığı bilgisi üzerine gerçekleşti. Daha sonra Türkiye’de de iç piyasaya sürülmesi planlanan 24 ton kaçak oto parçasının 2 TIR’a yüklendiği öğrenildi. Polis ekipleri değeri 5 milyon lira olan kaçak oto parçalarını satmaya hazırlanan şüphelilere baskın yaptı. 2 TIR dolusu oto parçasını ele geçiren ekipler, aralarında 1 Bulgar vatandaşının bulunduğu 7 şüpheliyi gözaltına aldı.

Farklı grup aynı yöntem
Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin birbirinden bağımsız iki gruba yönelik düzenlediği operasyonlarda her iki grubunda aynı yöntemi izlediği görüldü. Şüpheliler kaçak malzemeleri başka bir TIR’a doldurarak depolarken, boş TIR’ı ise dikkat çekmemek için gerçekte gitmesi planlanan gümrükten geçmesi için yola koyuyor. İlk operasyonda şüpheliler bu yöntemle İtalya üzerinden gelen kaçak ürünleri Tuzla’da depolayarak Azerbaycan’a boş TIR gönderirken, ikincisinde de Bulgaristan’dan yola çıkan ürünleri Silivri’de depolayarak Türkmenistan’a boş TIR yolladı. Düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.(Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.