1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. '10 saat'tir kapalı
10 saattir kapalı

'10 saat'tir kapalı

Mersin’in Mut ilçesini Karaman’a bağlayan Sertavul Geçidi, yoğun kar yağışı, buzlanma, sis ve tipi nedeniyle 10 saattir ulaşıma kapalı!

A+A-

Alınan bilgiye göre; Sertavul Geçidi’nde 4 gündür devam eden kar yağışı, buzlanma, sis ve tipi yüzünden yol sabah 07.00’den itibaren trafiğe kapandı. Trafik ekipleri, Yapıntı köyü Şimşek Tesisleri’nde seyir halindeki araçlar durdurularak, geliş gidişlere izin verilmiyor.

Sabah 07.00’den itibaren yolda bekletilen yolculara ilçe kaymakamlığı sahip çıktı. Şimşek Tesisleri’ne kaymakamlık adına gelen İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, yolculara yatacak yer ve yiyecek temin edeceklerini söyledi.

Güney, “Bugün Sertavul Geçidi yoğun kar yağışı, tipi, sis ve buzlanma sebebiyle kapalı. Şu an sizlerin yatacak ve yiyecek ihtiyaçlarınızı kaymakamlık karşılayacaktır. Yol açılır açılmaz da sizleri sağlıklı bir şekilde uğurlayacağız” dedi.

Telefonla İHA muhabirini arayan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz de, "Şu an 50 yolcu mevcut. Mut ilköğretim yatılı okulunda yolcu misafirlerimizi ağırlayacağız. Bu konuda yolcuların endişesi olmasın" diye konuştu.

İlçe kaymakamına teşekkür eden yolcular, “Devlet bu yolların bir çaresine baksın. 10 saattir yol kapanmasından dolayı buralarda bekliyoruz. İyi ki kaymakam bey bize sahip çıktı ona çok teşekkür ederiz” dediler.

Yolun kapalı olmasına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren Bölge Trafik ekipleri, yolda kalan sürücülere yardım ederek Mut istikametine geri dönüşünü sağladı. Karayollarının aralıksız çalışmalarına rağmen kar yağışı, tipi, sis ve buzlanma sebebiyle yol trafiğe açılamadı.(iha)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.