1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 100 bin partili Ankara’ya akın etti
100 bin partili Ankara’ya akın etti

100 bin partili Ankara’ya akın etti

Türkiye'nin her bir köşesinden 100 bin partili ve vatandaş Ankara Arena Spor Salonu'na akın etti. Salon dışına dev ekranlar kuruldu. Binlerce kişi kongreyi buradan takip etti.

A+A-

 Salonda, "Yürüyeceksin, Gençler Yürüyecek Ardından", "Bir Şarkısın Sen Ömür Boyu Sürecek", "Millete Efendilik İçin Değil, Hizmet İçin Variz", "Hep Birlikte Yeni Hedeflere", "Değişimin Lideri Milletin Partisi", "Sağlam İrade Güçlü Türkiye", "Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet" yazılı pankartlar açıldı.
 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, Ankara Spor Salonu'nun girişinde Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra bakanlar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri karşıladı. Bu sırada 15 Temmuz Demokrasi Marşı çalındı. Erdoğan ve Yıldırım daha sonra seçim otobüsünün üstüne çıkarak bahçede toplanan partililere seslendi.
 Bu sırada Erdoğan çiftineYıldırım ve eşi de eşlik etti. Trübünlerde ise "Kurucu Lider Sağlam İrade" yazan dev bir pankart açıldı.
 Kongredeki konuşmalar, işitme engelliler için işaret diliyle anlatılırken, yabancı konuk ve gazeteciler için de İngilizce ve Arapça'ya çeviri yapıldı.
 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi hayatı Türkiye'ye kazandırdığı büyük yatırımlarını görüntüleri eşliğinde anlatıldı. Arka fonda ise Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsü çaldı.
 Divan başkanlığına seçilen Siyasi İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Başbakan Binali Yıldırım ve kongreye katılan bin 300 delegenin tümünün imzası ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AK Parti genel başkanlığına aday gösterildiğini açıkladı. Salon alkışlarla ve "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları ile inledi. Yazıcı da "İşlem tamam" dedi.
 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kongreye mesaj gönderdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.