1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 11 Mayıs 2018 / CUMA GÜNDEM
11 Mayıs 2018 / CUMA GÜNDEM

11 Mayıs 2018 / CUMA GÜNDEM

Bugünün ekonomi ve siyaset gündemi şöyle;

A+A-

GÜNDEM

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi ile TOBB Konferans Salonu'nda TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni'ne katılacak!..

- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da partisinin Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi'nde yer alacak.

(Ankara/11.00/14.30) 

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Venezuella Anayasa Mahkemesi Başkanı Maikel Moreno Perez'i kabul edecek.

(TBMM/15.00) 

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Uludağ Üniversitesi Gençlik Buluşması'na, AK Parti İl Başkanlığı bünyesindeki Bursa dernekler toplantısına ve MY Kolejinin açılış törenine iştirak edecek. 

- Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileriyle toplantıda bir araya gelecek.

(Bursa/15.00-18.00/19.00) 

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Geçici Koruma altındaki Suriyelilerin İş Gücü Piyasasına Uyumu: Zorluklar ve Fırsatlar Konferansı"nda konuşacak.

(İstanbul/09.30-14.30) 

3- İçişleri Bakan Süleyman Soylu, "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" ile Gölbaşı Polis Akademisindeki "Polis Amirleri Eğitim Merkezi 3. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi Mezuniyet Töreni"ne iştirak edecek.

(İstanbul/10.30/Ankara/16.30)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Kültür Çalıştayı'na, Zeytinburnu yeni müftülük binasının açılışına, Kubbeli Cami, Konyalı Cami ve Yedikule Göğüs Hastanesi Camisinin temel atma törenleri ile "Arap Gazeteciler İstanbul Buluşması"na katılacak.

(İstanbul/10.00-15.00)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valilik ve esnaf ziyaretlerinde bulunacak, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış merasimlerine iştirak edecek.

(Osmaniye/09.30-12.00/Adana/14.30-17.30) 

6- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Hilton Garden Inn'de "Ebe ve Hemşireler Günü" etkinliğine katılacak.

(Ankara/18.30) 

7- CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Trabzon Zorlu Grand Otel'de sivil toplum örgütleri, meslek odası ve yerel basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek, Rize'de miting yapacak, Antalya'da "Halk Arenası" programına katılacak.

(Trabzon/09.00/Rize/14.00/Antalya/21.00) 

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 11. Sektör Toplantısı'na iştirak edecek.

(Bursa/09.30) 

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "TMO'nun 80. Yılı ve Depoculuk Hamlesi Etkinlikleri"ne katılacak.

(Ankara/14.00) 

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Türk Bankacılık Sektöründe Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı ile Mücadele Çalıştayı"nda konuşacak.

(İstanbul/ 11.30) 

4- TÜİK, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin kırmızı et üretim istatistikleri ile mart ayı dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, York Dükü Prens Andrew ve İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın katılacağı "Tatlıdil Forumu"nun açılış resepsiyonuna katılacak.

(Londra) 

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesinde "Günümüz Dünyasında Yükselen Türkiye" konulu konferans verecek.

(İstanbul/15.30) 

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Beşşar Esed rejiminin saldırı ve ablukasındaki bölgelerde durum takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Humus) 

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Akıncı Üssü davasında 473 sanığın yargılanmasına Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 sanığın yargılanması, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince sürecek.

(Ankara/09.30)

- İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesince, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'daki eylemler ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgali ile çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin 14'ü eski polis 117 sanığın yargılanmasına Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesince, darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nın işgal girişiminde bulunulması ve çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 95'i tutuklu 159 sanığın yargılanması Silivri Alibey Spor Salonu'nda sürecek.

(İstanbul/10.00)

- Darbe teşebbüsü sırasında Gaziantep'te konuşlu 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 32 sanığın yargılanmasına 8. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Gaziantep/10.30)

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.