1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 11. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Yarışması’nda Bulgaristanlı Martin Birinci Oldu
11. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Yarışması’nda Bulgaristanlı Martin Birinci Oldu

11. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Yarışması’nda Bulgaristanlı Martin Birinci Oldu

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11.ci kez düzenlenen Türkçe Olimpiyatı’nın şarkı finali bugün yapıldı.

A+A-

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11.ci kez düzenlenen Türkçe Olimpiyatı’nın şarkı finali bugün yapıldı. Jüri üyeliğini Ajda Pekkan, Birol Güven, Fatih Kısaparmak, Aslıhan Erkişi, Hamdi Alkan, Orhan Gencebay, Müazzez Ersoy, Mahar Zain ve Sinan Akçıl’ın yaptığı yarışmada Bulgaristanlı Martin Yordanov birinci, Azerbaycanlı Ayxan Bünyadzade ikinci ve Filipinler’den gelen Guinevere Camacho da üçüncü oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan gecede dünya çocukları 'Drama Köprüsü, dere boyu kavaklar, yine yeşillendi fındık dalları' gibi yöresel parçaları seslendirdi. Ülkelerinden birinci olarak Türkiye’de yapılan şarkı finalinde yeteneklerini sergileyen öğrenciler sırasıyla sahne aldı.

Yarışmada üçüncü olan Filipinler’den gelen Guinevere Camacho’ye madalyasını takdim eden Muazzez Ersoy, "Bana ne oldu bilmiyorum ama sizden daha heyecanlıyım. Burada şimdi ben titriyorum. Canı gönülden yürekten tebrik ediyorum seni." dedi.

"BİZİM MİLYAR DOLAR PARAYLA GİDEMEYECEĞİMİZ YERLERE ONLAR SEVGİSİYLE GİDİYOR"

İkinci olan Azerbaycanlı Ayxan Bünyadzade’ye ödülünü veren Azerbaycan milletvekili Ganira Paşayeva, "Bugün kazanan sevgidir, kazanan insanlıktır, kazanan kardeşliktir. Dünyanın çok yerine gittim ama böyle bir manzarayı nerede gördünüz? Dünyanın bu sevgi ve kardeşliğe ihtiyacı var. Bizim milyar dolar parayla gidemeyeceğimiz yerlere onlar sevgisiyle gidiyor. Bu işin mimarından Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

AJDA PEKKAN: KENDİMİ HARİKALAR DİYARINDA ZANNETTİM

Birinci olan Bulgaristanlı Martin Yordanov’a ödülünü veren Ajda Pekkan da "Bu akşam pek heyecanlı bir geceydi. Bu yarışmada sanki ben Eurovision yarışmasını hatırladım. İnanılmaz güzel bir performans gösterdiler. Bir an kendimi harikalar diyarında zannettim. Bizim dilimizi hem müzikle hem sanatla bu kadar dünyaya yayan insana teşekkür ederim. Hepiniz harikaydınız. Birincilik ödülünü vermek bana nasip olduğu için çok mutlu oldum." şeklinde konuştu.

Öte yandan Fatih Üniversitesi yarışmada ilk üçe giren öğrencileri burslu olarak okutmak istediğini açıkladı. CİHAN

11. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Yarışması’nda Bulgaristanlı Martin birinci oldu

11. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Yarışması’nda Bulgaristanlı Martin birinci oldu

11. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Yarışması’nda Bulgaristanlı Martin birinci oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.