1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 112 Acil Servis Personeli İnsansı Cansız Mankenlerle Eğitiliyor
112 Acil Servis Personeli İnsansı Cansız Mankenlerle Eğitiliyor

112 Acil Servis Personeli İnsansı Cansız Mankenlerle Eğitiliyor

Samsun Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal kentte hizmet veren 112 İl Ambulans Başhekimliği’nde görevli personelin gerçeğe yakın tepkiler veren bilgisayar destekli insansı cansız mankenler aracılığıyla eğitildiğini söyledi.

A+A-

Samsun Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal kentte hizmet veren 112 İl Ambulans Başhekimliği’nde görevli personelin gerçeğe yakın tepkiler veren bilgisayar destekli insansı cansız mankenler aracılığıyla eğitildiğini söyledi. Köksal, “Teknoloji sürekli ilerliyor. Bizler sağlık personelinin eğitimlerini sürekli güncelliyoruz." dedi.

Samsun Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal, 112 İl Ambulans Başhekimliği’nin çalışmaları hakkında Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) bilgi verdi. Samsun’da 2002 yılında 112 İl Ambulans Başhekimliği’nin 5 istasyonda 65 personel ile hizmet verdiğini hatırlatan Köksal, “Bugün il genelinde 35 istasyonumuzda 500’ün üzerinde sağlık personeli 7 gün 24 saat esasına göre vatandaşlara hizmet veriyor. Ayrıca bir ambulans helikopterimiz Samsun’a ve çevre illere hizmet veriyor. Gerektiğinde Sağlık Bakanlığımız bünyesinde yer alan ambulans uçaklarda ihtiyaç olduğunda talep üzerine tahsis edilerek, hastalarımız konforlu bir şekilde illerimize ve çevre ülkelere intikal ettirilebiliyor." dedi.

Samsun 112 İl Ambulans Başhekimliği binasına Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı 2 milyon liralık yatırım ile Avrupa standartlarında vatandaşlara hizmet verildiğini söyleyen Sağlık İl Müdürü Dr.Yusuf Köksal, “5 katlı 112 İl Ambulans Başhekimliği binamızda sağlık personelimiz için gerekli olan her türlü eğitimi verebiliyoruz. Bilgisayar destekli gerçeği aratmayan insansı mankenlerle hastalarda oluşan ve oluşabilecek rahatsızlıklar canlandırılarak sağlık personelinin pratik bilgisi geliştiriliyor. İnsansı mankenlere yapılan yanlış müdahalede bu durum sesli olarak kişiyi uyarıyor.” şeklinde bilgi verdi.

SİSTEMLER VE EĞİTİMLER SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR

Samsun 112 İl Ambulans Başhekimliği binasında yer alan yüksek güvenlikli komuta merkezi ile gelen çağrıları ve ambulans hareketlerini takip ederek arşivleyebildiklerini anlatan Sağlık İl Müdürü Dr.Yusuf Köksal şunları söyledi: “Giriş çıkışların parmak iziyle yapılabildiği komuta merkezimizde telsiz, telefon bağlantıları, ambulans hareketleri kaydediliyor. Ayrıca binamızda yer alan kriz merkezimiz, bir afet anında dünyanın bir ucundaki bir ülke ile telsiz ve telefon bağlantısı kurabilecek bir altyapıya sahiptir. 112 İl Ambulans Başhekimliği binasında yer alan bilgisayar sitemimiz tüm özel ve kamu hastaneleri ile entegre durumdadır. 17 kamu hastanesi ile 8 özel hastanede toplamda 4 bin 57 adet yatak kapasitesine sahip Samsun’da bir hastaya yatak ihtiyacı olduğunda sisteme bakarak en yakın hastaneye kişiyi yönlendirebiliyoruz. Vatandaşa daha kaliteli hizmet sunabilmek için sistemlerimizi ve eğitimlerimizi sürekli güncelliyoruz."

Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Samsun 112 İl Ambulans Başhekimliği binası ile ilgili İlkadım Belediyesi arasında geçen mülkiyet davasında Sağlık Bakanlığı’nın lehine karar verildiğini ve binanın mülkiyetinin kendilerinde kaldığını sözlerine ekledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.