1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 13-11-2019 / ÇARŞAMBA GÜNDEMİ
13-11-2019 / ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

13-11-2019 / ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

13 Kasım 2019'dan önemli gündem başlıkları şöyle...

A+A-

GÜNDEM

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de...

- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Beyaz Saray’da resmi törenle karşılanacak.

- Baş başa gerçekleştirecekleri görüşmenin ardından heyetler arası çalışma yemeğine iştirak edecek Erdoğan ve Trump, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Erdoğan, Maryland eyaletinde bulunan Amerika Diyanet Merkezi’ni ziyaret ederek, burada düzenlenecek Dil, Tarih ve Kültür Eğitim 2019 Programı'nda Türk vatandaşları, Türk kökenli Amerikalılar ve Müslüman toplumu temsilcilerine hitap edecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal için Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katılacak. 

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Korucular Hizmet İçi Eğitim Semineri"ne iştirak edecek.

4- İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. 

5- TBMM'den

- Genel Kurulda, Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Tarım ve Orman Bakanlığının 2020 bütçesiyle 2018 kesin hesapları, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2018 kesin hesapları ele alınacak.

6- TÜİK, eylül ayı süt ve süt ürünleri ile kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıklayacak.

7- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, UNESCO 40. Genel Konferansı'nda Türkiye adına "Ulusal Beyan"da bulunacak.

8- Bolivya'da, Devlet Başkanı Evo Morales’in ordunun istifa çağrısıyla görevinden ayrılmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

9- Türkiye'nin ABD ve Rusya ile Suriye konusunda vardığı mutabakatlara ilişkin gelişmeler izleniyor.

10- Irak'ın başkenti Bağdat ve güney kentlerindeki hükümet karşıtı gösteriler takip ediliyor.

11- Lübnan'da hükümetin yeni vergiler getirme girişimine karşı başlayan kitlesel protestolar takip ediliyor.

12- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

13- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

14- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Isparta Belediyesini ziyaret edip, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin akademik yıl açılış törenine katılacak. 

- Bakan Kasapoğlu, Antalya'da Türkiye Spor Turizmi Çalıştayı'nın kapanışına ve 17. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi'nin açılışına iştirak edecek. 

15- A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İzlanda ile 14 Kasım Perşembe günü İstanbul'da oynanacak H Grubu 9. hafta maçı öncesi TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Ay-yıldızlı ekip, maçın hazırlıklarını aynı tesislerde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

16- Basketbolda ULEB Avrupa Kupası'nın 7. haftasında B Grubu'nda TOFAŞ, Sırbistan'ın Partizan NIS takımını konuk edecek. D Grubu'nda ise Galatasaray Doğa Sigorta, Almanya temsilcisi EWE Baskets ile deplasmanda karşılaşacak. 

17- Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında A Grubu'nda Türk Telekom, Belçika temsilcisi Filou'yu konuk edecek. C Grubu'nda ise Gaziantep Basketbol, İspanya'nın Iberostar takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek. 

18- Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nın 4. haftasında D Grubu'nda Bahçeşehir Koleji, İsviçre temsilcisi Fribourg Olympic'i, E Grubu'nda ise Pınar Karşıyaka, Belçika'nın Spirou Basket takımını ağırlayacak. 

19- Voleybolda CEV Erkekler Challenge Kupası 2. tur ilk maçında Tokat Belediye Plevne, Macaristan temsilcisi VRCK Kazincbarcika'yı konuk edecek. 

20- Galatasaray Kulübü Divan Kurulunun kasım ayı olağan toplantısı Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak. 

21- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 8. haftası Aydın Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe Opet müsabakasıyla tamamlanacak. 

22- Hentbol Kadınlar Süper Lig 6. hafta maçında Muratpaşa Belediyespor ile Yenimahalle Belediyespor karşı karşıya gelecek.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.