1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 14-11-2018 / ÇARŞAMBA GÜNDEMİ
14-11-2018 / ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

14-11-2018 / ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

A+A-

 

1- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Belarus'ta Türkiye'nin desteğiyle yaptırılan 18 no'lu ana okulu ile Minsk Camisi'ni ziyaretinin ardından yurda dönecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkezde düzenlenecek MYK ve PM toplantısına başkanlık edecek.

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

4- Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çin Adalet Bakanı Fu Cınghua, Çin Yüksek Halk Mahkemesi Başkanı Cou Çiang ve Yüksek Halk Savcılığı Başsavcısı Cang Cün ile görüşecek.

5- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Azerbaycan'da Türkiye Mezunları Buluşma Programı'na katılacak.

6- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında düzenlenecek toplantıda üniversite rektörleri ve eğitim fakültesi dekanları ile bir araya gelecek.

7- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısı düzenleyecek.

8- TBMM'den

- Genel Kurulda, sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmeleri devam edecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığının 2019 yılı bütçesi ele alınacak.

- KİT Komisyonunda, Ziraat Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünün hesapları görüşülecek.

9- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğinin düzenlediği "Smart Future Expo" açılış törenine katılacak.

10- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kredi ve kefalet kooperatiflerince uygulanan gecikme faizlerinde yapılan indirime ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

11- TÜİK, ekim ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

12- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, TEPAV iş birliğinde 12 ilde yürütülecek Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Mahir Eller Projesi'nin açılış toplantısı TOBB'da yapılacak.

13- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

14- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin dünyadaki yansımaları izleniyor.

15- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum takip ediliyor.

16 - FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 224 kişinin yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

- FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 243 kişinin yargılandığı dava, Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürecek.

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgali ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin, 14'ü eski polis 114 sanığın yargılanmasına, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de devam edilecek.

- İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturması kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin 93 sanığın yargılanmasına devam edilecek. 

- Kapatılan Zaman Gazetesi Başyazarı Ali Ünal'ın yargılandığı dava Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

- Konya'da FETÖ/PDY'nin "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evlerine yapılan operasyon kapsamında, 24'ü tutuklu 65 sanığın yargılanmasına devam edecek.

- Eskişehir'de, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Eskişehir yapılanmasında bulundukları iddiasıyla çoğu asker 10'u tutuklu 67 sanığın yargılanmasına 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

17- Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Milli Kütüphane Başkanlığında 18. Devlet Fotoğraf Yarışması ödül töreni düzenlenecek.

18- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü Atatürk Kitaplığı tarafından düzenlenen "Havadis 1917-1918, Yüz Yıl Önce" sergisi, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde açılacak.

19- A Milli Futbol Takımı, 17 Kasım Cumartesi günü Konya'da İsveç ile oynayacağı UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup 5. hafta maçının hazırlıklarına TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla devam edecek.

20- Basketbolda ULEB Avrupa Kupası'nın 7. haftasında A Grubu'nda Galatasaray, Almanya temsilcisi ratiopharm Ulm'u Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk edecek. C Grubu'nda ise Türk Telekom, İspanya deplasmanında Valencia Basket ile karşılaşacak.

21- Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi'nin 6. haftasında D Grubu'nda Beşiktaş Sompo Japan, Belçika ekibi Filou ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

22- Basketbolda Erkekler FIBA Avrupa Kupası'nın 5. haftasında A Grubu'nda Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, Almanya temsilcisi s. Oliver ile Sakarya Spor Salonu'nda karşılaşacak. C Grubu'nda ise Pınar Karşıyaka, Hollanda'nın Donar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor da Belçika'nın Spirou Basket takımlarına konuk olacak.

23- Voleybolda Erkekler Avrupa Challenge Kupası 2. tur rövanş maçında Ziraat Bankası, Seyrantepe Spor Salonu'nda Kosova temsilcisi Luboteni ile karşılaşacak.

24- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 4. haftasında VakıfBank ile Galatasaray, VakıfBank Spor Sarayı'nda karşı karşıya gelecek.

25- Hentbolda Erkekler Süper Lig 3. hafta erteleme maçında SELKA Eskişehir Hentbol ile Maliye Piyango karşılaşacak.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.