1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 14 Aralık 2018 / CUMA GÜNDEMİ
14 Aralık 2018 / CUMA GÜNDEMİ

14 Aralık 2018 / CUMA GÜNDEMİ

Bugünün gündem özeti şöyle;

A+A-

 

 

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatına Üye/Gözlemci Devletlerin Anayasa ve Yüksek Mahkemeleri Birinci Yargı Konferansı ile Pullman İstanbul Airport Hotel And Convention Center'da gerçekleştirilecek Parlamentolararası Kudüs Platformu İkinci Konferansı'na katılacak.

2- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul 2. Ekonomi Zirvesi, İslam İşbirliği Teşkilatına Üye/Gözlemci Devletlerin Anayasa ve Yüksek Mahkemeleri Birinci Yargı Konferansı, Parlamentolararası Kudüs Platformu İkinci Konferansı ile konferans katılımcıları onuruna verilecek akşam yemeğine iştirak edecek. 

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesinin Ankara bürosunu ziyaret edecek.

4- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu Şehir Parkı ile Taşköprü ilçesinde Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin açılışılarını yapacak.

5- TBMM Genel Kurulu'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri görüşülecek.

6- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun'da Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Karadeniz Bölge Toplantısı'na ve Milli Teknoloji Zirvesi kapanış törenine katılacak.

7- TÜİK, kasım ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

8- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 39. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katılacak.

9- Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin ikinci gün oturumları Brüksel'de devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla yapılacak.

10- Fransa ve Belçika'da "sarı yeleklilerin" düzenlediği protestoların yansımaları takip ediliyor.

11- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin yansımaları takip ediliyor.

12- Ankara'daki Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Kazada hayatını kaybedenler için Ankara, Tokat, Çankırı, Şanlıurfa ve Çanakkale'de cenaze törenleri düzenlenecek. 

13- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 474 sanığın yargılandığı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Darbe girişiminde Gölbaşı'nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 68 sanığın yargılandığı davaya Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığın yargılandığı "çatı" davasının görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

14- Spor Toto Süper Lig'de 16. haftanın ilk maçında Göztepe ile Bursaspor, Bornova Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

15- Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 12. haftasında Darüşşafaka Tekfen, Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ile deplasmanda karşılaşacak.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.