1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 14 Arı Kovanı İçindeki Arılarla Birlikte Çalındı
14 Arı Kovanı İçindeki Arılarla Birlikte Çalındı

14 Arı Kovanı İçindeki Arılarla Birlikte Çalındı

Zonguldak’ta 14 adet arı kovanını çaldığı iddiasıyla mahkemeye çıkarılan iki kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

A+A-

Zonguldak’ta 14 adet arı kovanını çaldığı iddiasıyla mahkemeye çıkarılan iki kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ereğli ilçesine bağlı Tepeören köyünde arıcılıkla uğraşan Celal Çelik(50), dün sabah saatlerinde arılara bakmaya gittiğinde 14 kovanın çalındığını fark etti. Çelik, bunun üzerine 156 Jandarma İmdat’ı arayarak yardım istedi. Kozlu ve Kandilli Jandarma Karakol ekipleri ile olay yeri inceleme görevlileri, yaptıkları incelemenin ardından merkez ilçeye bağlı Seyfetler köyü nüfusuna kayıtlı İ.F. ve eniştesi A.F.'yi evlerinde gözaltına aldı.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda Ereğli ilçesine bağlı Akkaya köyüne giden ekipler, içinde arılarla çalınan 12 bin lira değerindeki 14 adet çift katlı arı kovanını bularak Çelik’e teslim etti.

Zonguldak Adliyesi’ne çıkarılan zanlılar A.F. ve İ.F, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili gazetecilerin sorusunu cevaplandıran kovan sahibi Çelik, "Ben dün sabah 07.00'de arılara bakmaya gittiğimde 110 kovandan 14’ünün yerinde olmadığını gördüm. Hemen jandarma ekiplerini aradım. Sağ olsun jandarmamız olayı bir günde çözdü ve suçluları adalete teslim etti. Ben bu kadar kısa sürede bulunacağını zannetmiyordum. İnşallah bir daha böyle olaylar yaşanmaz." dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.