1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 14 bin öğretmen atanacak!
14 bin öğretmen atanacak!

14 bin öğretmen atanacak!

Milli Eğitim Bakanlığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan 14 bin ücretli öğretmenin yerine sözleşmeli öğretmenler atayacak.

A+A-

Bu bölgelere atanan kadrolu öğretmenlerin yüzde 60'ının 1 yıl sonra yer değişikliği talebinde bulunması üzerine başlatılan "sözleşmeli öğretmen" çalışmasının ayrıntıları netleşiyor.

Bakanlık verilerine göre, Türkiye genelindeki 47 bin ücretli öğretmenin 3'te biri Doğu ve Güneydoğu'da görev yapıyor. Yeni dönemde bu öğretmenlerin yerini, sözleşmeli öğretmenler alacak.Başvuranlar önce KPSS puanına göre sıralanacak, sonra da görevlendirilecek öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağırılacak.Yüzyüze görüşmelerde aday, hem mesleki yetkinliği hem de öğrencilere aktarabilekleri açısından değerlendirilecek.

Edinilen bilgilere göre Bakanlık, sözleşmeli öğretmen sürecini, Şubat atamalarını beklemeden yaz aylarında başlatmayı planlıyor. Mülakatların ardından seçilecek öğretmenlerin Eylül ayında, görevlendirilmesi hedefleniyor. Sözleşmeli öğretmenler, 5 yıl aynı yerde görev yapacak. Ardından kadroya alınacaklar. Sözleşmeli öğretmenler 3 yıl da kadrolu olarak çalıştıktan sonra tayin isteyebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, bu süreç ile beraber özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde haklarında soruşturmalar tamamlanan kadrolu öğretmenlere ilişkin ihraç taleplerini de karara bağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.