1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 15 Yaşında Ayrıldığı Diyarbakır’a 200 Milyon Dolarlık Yatırımla Geri Döndü
15 Yaşında Ayrıldığı Diyarbakır’a 200 Milyon Dolarlık Yatırımla Geri Döndü

15 Yaşında Ayrıldığı Diyarbakır’a 200 Milyon Dolarlık Yatırımla Geri Döndü

15 yaşında Diyarbakır’ın Çermik ilçesinden İstanbul’a göç etmek zorunda kalan Hamzalar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öner, memleketine 200 milyon dolarlık yatırımla geri döndü.

A+A-

15 yaşında Diyarbakır’ın Çermik ilçesinden İstanbul’a göç etmek zorunda kalan Hamzalar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öner, memleketine 200 milyon dolarlık yatırımla geri döndü. Projenin tamamlanmasıyla birlikte termal kaplıcada 2 bin kişinin istihdam edileceğini belirten Öner, "Projenin tamamı ise yaklaşık olarak 200–220 milyon dolar değerinde olacak. Ayrıca bu yatırım için devletten hiçbir teşvik almadık. Arazi kendi arazimiz zaten. Buraya yatırım yapmak için teşvik değil, turizm kaynakları cazip geliyor. Projeyi 2015 yılında tamamlayacağız." dedi.

Hamzalar Tekstil, kaplıcalarıyla Çermik'e beş yıldızlı termal tatil köyü kazandırıyor. 300 bin metrekare alana yapılacak olan köyde devre mülk, kaplıca, SPA merkezi, su parkı, çocuk eğlence merkezi, hayvanat bahçesi, alışveriş merkezi, sağlık merkezi, ibadethaneler (cami, sinagog, cemevi, kilise) ve beş yıldızlı kongre ve SPA oteli yer alacak. Kaplıca suyunun sağlık turizmine kazandırılması, bölge ve ülkeye önemli bir değer katacak. 18 ay sonra ilk etabın tamamlanması hedefleniyor. Hamzalar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Öner, yatırımla ilgili bilgi vermek için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çermik’e yatırım yapmaya 2011 yılında karar verdiklerini ifade eden Öner, 2,5 yıllık bir çalışmanın ardından projenin somut aşamaya geldiğini söyledi."Biz Çermik’e Antalya’daki, Bodrum’daki, Avrupa’daki gibi kaplıca, termal tatil köyü yapacağız." diyen Öner, "Oralarda ne çeşit aktiviteler varsa burada da o aktiviteler olacak." diye konuştu.

Diyarbakır’a yatırım yaptığından ötürü hiç tedirgin olmadığını dile getiren Öner, "Hiçbir tedirginliğim yok. Çünkü ben 15 yaşındayken Çermik’ten göç etmek zorunda kaldım. Ticari olarak buraya geri dönmek istedim. Tabi barış süreci beni daha da cesaretlendirdi." ifadelerine yer verdi. Güneydoğu Bölgesi’nde sosyal aktivitenin batıya göre çok daha az olduğunu kaydeden Öner, "Buradaki sosyal hayat batıdan gelecek yatırımlarla daha da gelişecektir." şeklinde konuştu.

300 bin metre karenin ilk etapta 30 bin metre karesinin ekim ayında tamamlanacağı belirten Öner, projenin tamamının 200 milyon dolar olduğunu, proje tamamlandığında 2 bin kişinin istihdam edileceğini dile getirdi. Öner, "Projenin ilk etabı 20 milyon dolar değerinde tutuyor. İlk etapta da 200 kişi istihdam edilecek. Projenin tamamı ise yaklaşık olarak 200–220 milyon dolar değerinde olacak. Ayrıca bu yatırım için devletten hiçbir teşvik almadık. Arazi kendi arazimiz zaten. Buraya yatırım yapmak için teşvik değil, turizm kaynakları cazip geliyor. Projeyi 2015 yılında tamamlayacağız. 2 bin kişi istihdam edilecek. Proje bittiğinde ise Kuzey Irak ve Avrupa’dan yılda 400 bin kişiyi Diyarbakır’a çekmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.
CİHAN

15 yaşında ayrıldığı Diyarbakır’a 200 milyon dolarlık yatırımla geri döndü

15 yaşında ayrıldığı Diyarbakır’a 200 milyon dolarlık yatırımla geri döndü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.