1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 17-02-2020 / PAZARTESİ GÜNDEMİ
17-02-2020 / PAZARTESİ GÜNDEMİ

17-02-2020 / PAZARTESİ GÜNDEMİ

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

A+A-

BUGÜNÜN GÜNDEMİNE GENEL BİR BAKIŞ

1- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'na katılacak, partisinin genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek.

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenecek "8.Ülke Temsilcileri İstişare Toplantısı"nın açılışına iştirak edecek.

3- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak. 

4- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Havalimanı'nda düzenlenecek "Akıllı Taksi Hizmeti Tanıtım Programı"na katılıyor.

5- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Valiliğe ziyarette bulunacak, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na iştirak edecek, milletvekilleri, hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek. 

6- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Birleşik Krallık Teknoloji Konferansı'na katılıyor, Türkiye'deki İngiliz yatırımcılarla yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek.

7- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülke genelindeki gıda denetimleri öncesinde gıda kontrol denetim görevlileriyle bir araya gelecek ve seferberliği başlatacak.

8- Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF), İstanbul'da başladı. 

9- TÜİK, 2019 yılına ilişkin Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarını açıklayacak.

10- Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki Türk heyeti, İdlib konusunda Rusya'da temaslarda bulunacak.

11- Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

12- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs Kovid-19'un bu ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

13- Arnavutluk’taki depreme ilişkin "Uluslararası Donörler Konferansı" düzenlenecek.

14- Libya'da krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler izleniyor.

15- Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından gelişmeler takip ediliyor.

16- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler izleniyor.

17- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

18- Süper Lig'de 22. hafta Gaziantep FK-Çaykur Rizespor, Fraport TAV Antalyaspor-Kasımpaşa maçlarıyla sona erecek.

19- TFF 1. Lig'de 22. haftanın kapanış maçında Adanaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u konuk edecek.

20- Voleybolda AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 18. haftası Galatasaray HDI Sigorta-Ziraat Bankası karşılaşmasıyla tamamlanacak.

21- Türkiye Basketbol Federasyonu ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında gerçekleştirilen iş birliği anlaşmasının basın tanıtımı Ankara Spor Salonu'nda yapılacak.

22- FIBA 2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın teknik heyet ve sporcuları, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek medya gününde basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.