1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 17-10-2018 / ÇARŞAMBA GÜNDEMİ
17-10-2018 / ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

17-10-2018 / ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

Bugünün ekonomi ve siyaset gündemi - 17 Ekim 2018

A+A-

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Moldova ziyareti

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova'ya hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu kabul edecek. 

- Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak.

- Baş başa görüşecek iki lider, heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

- İki ülke arasında stratejik ortaklık açıklamasını imzalayacak Erdoğan ve Dodon, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Erdoğan ve mevkidaşı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki anıt taşın açılması ve binanın hizmete alınması törenine iştirak edecek.

- Büyük Stefan Anıtı'nı ziyaret edecek Erdoğan, mevkidaşı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda onuruna verilecek resmi öğle yemeğine katılacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet binasında Moldova Başbakanı Pavel Filip'i kabul edecek.

- Erdoğan ve Filip, anlaşmaların imzalanması törenine iştirak edecek.

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

3- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İslamofobi: Bir İnsan Hakları İhlali ve Irkçılığın Çağdaş Görünümü" konulu uluslararası seminerin açılışına katılacak.

4- CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Ankara Bölge Toplantısı'nın açılışına iştirak edecek.

5- CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

6- TBMM'den

- Genel Kurulda, trafik cezalarının artırılması, kolluk personelinin TSK'daki muadilleriyle eşit haklara sahip olması, uyuşturucu ile mücadelede ek önlemler alınması, güvenlik korucularının gençleştirilmesi gibi düzenlemelerin de bulunduğu kanun teklifi görüşülecek.

- KİT Komisyonunda, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü ile Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ Genel Müdürlüğünün 2015-2016 yılı hesapları görüşülecek.

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, MMG 3. AR-GE İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'ne katılacak.

8- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi ile Dünya Standartlar Günü etkinlikleri kapsamında TOBB'da gerçekleştirilecek Standardizasyon Zirvesi'ne iştirak edecek.

9- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Sürdürülebilir Gıda Konferansı"na katılacak.

10-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ağustos ayına ilişkin kısa vadeli borç istatistiklerini açıklayacak.

11- TÜİK, ağustos ayı perakende satış endekslerini duyuracak.

12- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye çalışma ziyareti için gelecek ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşecek.

13- KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, ''KKTC ve Bölgesel Gelişmeler'' hakkında Dışişleri Komisyonu üyelerine bilgi verecek.

14- Avrupa Birliği'nin (AB) 28 lideri, İngiltere'nin birlikten ayrılmasını (Brexit) ele almak için Liderler Zirvesi'nin ilk oturumu olan akşam yemeğinde bir araya gelecek.

15- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

16- FETÖ davaları

- FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurdukları iddiasıyla 25'i tutuklu 108 sanığın yargılanmasına İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

- Darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 469 sanıklı dava, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde sürdürülecek.
 
17- Devlet Opera ve Balesinin en popüler eserlerinden "Güldestan", Modern Dans Topluluğu İstanbul tarafından Zorlu PSM'de sahnelenecek.

18- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2. hafta maçları tamamlanacak. Anadolu Efes, Litvanya'nın Zalgiris, Fenerbahçe ise Rusya'nın Khimki takımını konuk edecek.

19- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta maçları tamamlanacak. Beşiktaş Sompo Japan, deplasmanda Litvanya'nın Neptunas takımıyla karşılaşacak

20- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda 3. hafta mücadelesi sona erecek. B Grubu'nda TOFAŞ deplasmanda Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımıyla karşı karşıya gelecek.

21- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda ilk hafta maçları yapılacak. A Grubu'nda Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, Hollanda'nın ZZ Leiden takımını ağırlayacak, C Grubu'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Hollanda'nın Donar, Pınar Karşıyaka da Belçika'nın Spirou Basket takımına konuk olacak.

22- Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Süper Kupa maçında yarın Rusya'nın UMMC Ekaterinburg ekibi ile karşı karşıya gelecek.

23- Voleybol CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi 1. tur rövanş maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Finlandiya'nın Ford Store Levoranta takımını konuk edecek.

24- TFF 2. ve 3. Liglerde 8. hafta maçları yapılacak.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.