1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 19 Eylül Gaziler Günü
19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Sivas'ta, 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

A+A-

Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende, anıta çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı, törende yaptığı konuşmada, 19 Eylül Gaziler Günü'nün Türk kahramanlığının en büyük simgelerinden birisi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"19 Eylül Gaziler Günü, bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğruna canlarını adayan şeref ve gururla hatırlandığı gündür. 19 Eylül Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de ve Kıbrıs'ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı, toprak bütünlüğü uğruna vatan haini terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, korucu ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür."

Törene, Sivas Valisi Davut Gül, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Şehit Aileleri Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sivas Şube Başkanı Mustafa Hızal da katıldı.

Vali Gül ve beraberindeki il protokolü, törenin ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Garnizon ve Polis Şehitliğini ziyaret etti. Ziyaretlerde okunan duanın ardından il protokolü şehit kabirlerine karanfil bıraktı. 

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.