1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2,5 Milyon Esnaf Mağdur Oldu!
2,5 Milyon Esnaf Mağdur Oldu!

2,5 Milyon Esnaf Mağdur Oldu!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sokak olayları sebebiyle 2,5 milyon esnafın mağdur olduğunu, esnafın zararının karşılanması konusunda Reyhanlı'da olduğu gibi sıfır faizli kredi kullandırılması gerekti.

A+A-

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sokak olayları sebebiyle 2,5 milyon esnafın mağdur olduğunu, esnafın zararının karşılanması konusunda Reyhanlı'da olduğu gibi sıfır faizli kredi kullandırılması gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Başbakanlık merkez binada görüşen Palandöken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Taksim Gezi Parkı'nı bahane edip sokaklara dökülenlerin çıkardığı olaylardan dolayı üzgün olduğunu belirten Palandöken, Atalay'a olaylar sebebiyle esnafın uğradığı zararlar hakkında bilgi verdiğini ifade etti. 2,5 milyon esnafın mağdur olduğunu ve Atalay'a esnafın zararının karşılanması konusunda Reyhanlı'da olduğu gibi sıfır faizli kredi kullandırılması yönündeki görüşlerini ilettiklerini anlatan Palandöken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de konuya ilişkin bilgi verdiğini kaydetti.

İÇ PİYASADA NAKİT AKIŞI SIKINTISI

Türkiye'de ekonominin tekrar kırılgan hale gelmesinin kimseye fayda sağlamayacağına dikkat çeken Palandöken, olaylar sebebiyle iç piyasada nakit akışında bir sıkıntı yaşandığını savunarak, toplumsal olayların faturasının esnafa çıkarılmaması gerektiğini vurguladı.

Atalay'ın esnafın zararı konusunda ilgili bakanlarla görüşeceğini söylediğini aktaran Palandöken, alkol satışına ilişkin düzenleme konusunda ise TESK olarak yeni yasalara, yeni yapılandırmaya karşı olmadıklarının altını çizdi.

Başbakan'dan randevu talep ettiklerini de açıklayan Palandöken, sıkıntıları anlatacaklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül'e de alkol meselesini aktardığını dile getiren Palandöken, "Sayın Cumhurbaşkanı'na bu konuyu aktardım. 'Hukuksal bir durum varsa Anayasal bir sakınca varsa ben inceleteceğim, ama yasal bir engel yoksa, hukuksal bir sorun yoksa bunlar siyasetin yapmış olduğu işlemlerdir' dedi. Yasa Cumhurbaşkanı'nda, ama neticelenmedi. Tahmin ediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı bizim bu yaşadığımız zarar ziyan konusunda, içinde bulunduğumuz sıkıntıları, ilgili bakanlıklarla görüşecek. Bir an evvel bu sorunun ortadan kalkması için elinden gelen çabayı sarf ettiğini gördüm." şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.