1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 2 Bin 600 Dekarlık Alanı Sulayacak Sulakyurt Barajı'nın Temeli Atıldı
2 Bin 600 Dekarlık Alanı Sulayacak Sulakyurt Barajının Temeli Atıldı

2 Bin 600 Dekarlık Alanı Sulayacak Sulakyurt Barajı'nın Temeli Atıldı

Kırıkkale’de inşaa edilecek Sulakyurt Barajı'nın temeli, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı tö...

A+A-

Kırıkkale’de inşaa edilecek Sulakyurt Barajı'nın temeli, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle atıldı. Kırıkkale'de 2 bin 600 dekarlık alanın sulanmasını sağlayacak olan baraj, 2014 yılının sonunda hizmete başlayacak.

Törene katılmak üzere Kırıkkale'ye gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak Kırıkkale Valiliği’ni ziyaret etti. Atalay ve Eroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner’den şehirde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Güner, ziyaret anısına Bakan Eroğlu’na çiçekli tablo hediye etti. Daha sonra AK Parti İl Binası’na geçen Atalay ve Eroğlu, burada partililerin sorunlarını dinledi. Görüşmelerin ardından Eroğlu ve Atalay, baraj temel atma töreni için Sulakyurt ilçesine hareket etti.

Sulakyurt Barajı'nın temel atma töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, 9 yılda bin 128 tesis açılışı yaptıklarını, 206 dev baraj, yüzlerce gölet, 11 milyon dekar sulama alanını hizmete sunduklarını söyledi.

Eroğlu, 2015'te bitmesi planlanan barajın 2 bin 600 dekarlık alanı sulayacağını ve Sulakyurt'ta gelir artışı olacağını belirtti. Türkiye'de çok güzel şeyler olduğuna ifade eden Eroğlu, Başbakan Erdoğan önderliğinde Türkiye'nin küresel bir güç olduğunu ifade etti. Kendilerinden önceki dönemlerde 15–20 yıl bitmeyen barajların olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Şimdi temel attığımız zaman açılış tarihi ve saatini ilan ediyoruz. Burada müteahhitlerle de taahhütname imzalıyoruz, sizlere de gösteriyoruz." dedi.

9 yılda bin 128 tesis açılışı yaptıklarını ve hizmete sunduklarını açıklayan Eroğlu, 206 dev baraj, yüzlerce gölet, 11 milyon dekar sulama alanının hizmete sunulduğunu ifade etti. Eroğlu, 49 şehrin su sorununu çözdüklerini kaydederek, 2070 yılına kadar Ankara, İzmir, Kırıkkale'nin su sorununun kalmadığını açıkladı.

2010 yılında DSİ olarak 110 tesisin yapımını tamamladıklarını ifade eden Eroğlu, "Aydın Çine Barajı'ndan topluca bir düğmeye basarak açılışını yaptık. Geçen sene 111 adet dev tesisin açılışını Başbakanımız Ankara'da Atatürk Spor Salonu'nda yaptı. 111 tesisin toplam maliyeti 8 milyar 365 milyon TL." diye konuştu.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da Kırıkkale'de çalışma grubu oluşturulduğunu belirterek, akademisyenlerin, Muhtarlar Derneği gibi akil adamaların bir araya gelerek şehrin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Barajla birlikte ilçe merkezinin sahil kasabasına benzeyeceğini dile getiren Atalay, "Sulakyurt Barajı sadece üretime değil, aynı zamanda çevrenin yeşillenmesine de katkı verecek." diye konuştu.

Kırıkkale için eylem planı yapacaklarını ifade eden Atalay, Türkiye'nin her gün büyüdüğünü, ekonomisini büyüttüğünü dile getirti. Demokratikleşme adımlarını attıklarını kaydeden Atalay, Türk insanının öz güveninin arttığına dikkat çekti.

Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal ise Sulakyurt'un daha verimli, yeşil ve müreffeh olacağını söyledi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Üner ise bin 335 kilometrelik Kızılırmak Nehri'nden yararlanmak istediklerini söyleyerek, hükümetin 25 milyon liralık 36 projesinin devam ettiğini ve Sulakyurt projesini bugün başlatacaklarını kaydetti.

Törende son olarak konuşan DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı da barajın özelliklerini açıkladı. Konuşmaların ardından barajın temeline ilk harç bakanlar ve protokol üyeleri tarafından atıldı.

Başkan Yardımcısı Atalay ve Bakan Eroğlu, törenin ardından Ankara’nın Kalecik ilçesindeki barajın temel atma törenine katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.