1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. 20 Ödüllü ‘düşler Diyarı’ Vizyona Giriyor
20 Ödüllü ‘düşler Diyarı’ Vizyona Giriyor

20 Ödüllü ‘düşler Diyarı’ Vizyona Giriyor

Bu hafta sinemaseverler 5 yeni film ile buluşuyor. 11 Ocak haftasında öne çıkan film “Düşler Diyarı”.

A+A-

Bu hafta sinemaseverler 5 yeni film ile buluşuyor. 11 Ocak haftasında öne çıkan film “Düşler Diyarı”. Geçtiğimiz yıl 20’nin üzerinde ödül toplayan film de, hasta babasını, sular altında batmakta olan evlerini kurtarması gereken Cimcime’nin yaşadığı dram anlatılıyor. “Düşler Diyarı”nda Benh Zeitlin yönetmen koltuğuna oturdu, Quvenzhane Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly Lowell Landes rol aldı.

ENTRİKA

Miller, başarılı bir iş adamı ve aile reisi portresi çizmektedir ancak başı büyük belâdadır. Yaptığı yolsuzluklar ortaya çıkmadan borç batağındaki şirketini büyük bir bankaya satmaya, bu durumu ve sevgilisi Cote ile yaşadığı gizli ilişkiyi ise ailesinden saklamaya çalışmaktadır. Tam şirketini satmak üzereyken, beklenmedik bir olay yüzünden ailesi, imparatorluğu ve işlediği suç arasında sıkışıp kalıyor. Entrika’da Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth ile Brit Marling’in rol alıyor. Başarılı yazar Nicholas Jarecki’nin ilk yönetmenlik denemesi olan Entrika, aşk, sadakat ve finans dünyasının karanlık dehlizleri hakkında gerilim dolu bir macera filmi.

KANUNSUZLAR

En genç kardeş Jack, yasağının en hassas döneminde, yasadışı alkol üretimini büyütmeye çalışırken, bir yandan da Bertha’nın sevgisini kazanmaya çalışmaktadır. Diğer kardeşlerden Howard, kavgacı olduğu kadar sadık, Forrest ise sabırlı, güvenilir, plânlarını başkaları ile paylaşmayan bir kişidir. John Hillcoat’ın yönettiği ve Tom Hardy, Shia LaBeouf, Guy Pearce ile Jason Clarke’ın oynadığı “Kanunsuzlar” içki yasağı döneminin en büyük içki kaçakçılarından olan Bondurant kardeşlerin gerçek hikâyesi.

DÜŞLER DİYARI

Cimcime, altı yaşında korkusuz küçük bir kızdır. Dünyanın geri kalanıyla bağlantısı kesilmiş, bir su bendinin arkasında kalan Leğen isimli bir kasabada delibozuk babası Wink ile birlikte yaşar. Zamanın başka türlü aktığı, modern şehir hayatından bambaşka kurallara sahip bir kasabadır burası. Cimcime’yi kıyamet gününe hazırlayan babası bir gün ölümcül bir hastalığa yakalandığında doğa çığırından çıkar. Hava ısınır, buzullar erir ve tarih öncesi yaban domuzlarından oluşan bir ordu donmuş mezarlarından kalkar. Şimdi Cimcime’nin hasta babasını, sular altında batmakta olan evlerini kurtarması ve evreni tamir etmesi gerekmektedir. Benh Zeitlin’in yönettiği ve Quvenzhane Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly ile Lowell Landes’ın oynadığı “Düşler Diyarı”, şu ana kadar 20’nin üzerinde ödül toplayarak 2012’nin en çok konuşulan filmi olmuştu.

KARAOĞLAN

Büyük usta Suat Yalaz’ın Karaoğlan efsanesi beyazperdeye taşındı. Moğollar, Anadolu kapılarına dayanmışlardır. Moğol istilâsından korunmak için çare Türk devletleri arasında birliği oluşturmaktır. Bu birliği gerçekleştirmek için Çise Hatun’un Altın Orda’ya gelin gitmesi gerekiyor. Ancak başlarında Camoka’nın olduğu Moğollar, bu birliği engellemek için Çise Hatun’u yok etmeye kararlıdır. Bu kez karşılarında efsane kahraman “Karaoğlan” vardır. Anadolu’dan başlayıp Kafkas dağlarında uzanacak heyecan ve tehlike dolu yolculuk, on binlerce kişilik üç dev ordunun kıran kırana savaşına yol açar. Kudret Sabancı’nın yönettiği ve Volkan Keskin, Müge Boz, Özlem Yılmaz ile Hasan Yalnızoğlu’nun oynadığı “Karaoğlan”, Kemerburgaz’da çekildi. Film için 20 hektarlık arazi üzerinde 3 şehirden oluşan dev dekor kuruldu ve 8 haftada çekimler tamamlandı.

EFSANE BEŞLİ

“Efsane Beşli”, sıra dışı becerilere sahip bir grup kahramandan oluşuyor. ‘Kara’ olarak bilinen kötü ruh, inançlarımızı yok etmek için işe koyulduğunda “Efsane Beşli” umutlarımızı korumak için ilk defa kaba kuvvete başvurmak zorunda kalıyor. Kara, dünyayı kuşatmak için korku yayarken, Jack Frost’un onu yenmek için “Efsane Beşli” ekibine katılması gerekiyor. Peter Ramsey’in yönettiği ve Chris Pine, Alec Baldwin, Hugh Hackman’ın seslendirdiği “Efsane Beşli” animasyon sevenler için.
CİHAN

20 ödüllü ‘Düşler Diyarı’ vizyona giriyor

20 ödüllü ‘Düşler Diyarı’ vizyona giriyor

20 ödüllü ‘Düşler Diyarı’ vizyona giriyor

20 ödüllü ‘Düşler Diyarı’ vizyona giriyor

20 ödüllü ‘Düşler Diyarı’ vizyona giriyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.