1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. 21. Hazar Şiir Akşamları Başladı
21. Hazar Şiir Akşamları Başladı

21. Hazar Şiir Akşamları Başladı

Elazığ 21. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları şairler yürüyüşü ve açılış programı ile başladı!

A+A-

Elazığ 21. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları şairler yürüyüşü ve açılış programı ile başladı.

Yürüyüşü öncesin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından PTT Meydanı'nda bir konser verildi.
Mehter Takımı eşliğinde ve Eski Belediye Binası önünde başlayan yürüyüş, Öğretmenevi'ne kadar devam etti.

Yürüyüşe Elazığ Valisi Muammer Erol, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, yazarlar, şairler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşün ardından Merkez Öğretmenevi önünde şiir akşamlarının açılış programı gerçekleştirildi. Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı ve Hazar Şiir Akşamları adına yapılan konuşmalarla devam edildi.

Etkiliğe katılan şairler adına, Almas Binnetova ,Yahya Akengin ve Altan Deliömeroğlu birer konuşma yaparak şiir akşamlarının Elazığ’ın önemli bir kültürel değeri haline geldiğini belirttiler.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise, şehirde yıllardan beri resmi kurumların ve Sivil Toplum Kuruluşların örnek bir birliktelik ile dayanışma göstererek 21 yıldan beri düzenledikleri etkinliğin ülke ve Türk Dünyası'nın önemli kültür ve sanat etkinliklerinin başında geldiğini ifade etti.

Vali Muammer Erol da Elazığ'ın, ilhamını engin Harput kültüründen alan Elazığ ve Türkiye'de olduğu kadar Türk dünyasında da şiir ve kültürün şehri olarak tanındığını ifade etti. Vali Erol, "1992 yılında bir kaç şiir gönüllüsünün başlattığı bu faaliyet ülkemiz ve Türk Dünyası'nın önemli bir faaliyeti haline gelmiştir" şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.