1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 23 Nisan coşkusu tüm yurtta...
23 Nisan coşkusu tüm yurtta...

23 Nisan coşkusu tüm yurtta...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 94. yılı dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

A+A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti. TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM İdare Amiri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile bazı bakan ve milletvekilleri Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesinin önüne geldi.

Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine "TBMM Başkanı" yazılı çelengi koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. TBMM Başkanı Çiçek, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: "Aziz Atatürk, İlk Başkanlığını yaptığınız Türkiye Büyük Millet Meclisinin 94'üncü açılış yıl dönümünde huzurunuzda bulunmanın heyecanını yaşıyoruz. Öncülüğünüzde açılan Meclisimiz düşmanı ülkemizden kovmuş, Cumhuriyetimizi kurmuş, ve milletimize onurlu bir tarih bırakmıştır.

TBMM olarak bugün de ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve bize hedef olarak gösterdiğiniz muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkması için çalışıyoruz. Milli mücadelemizde gösterdiğiniz büyük ruh, kalkınma idealiniz ve büyük başarılarınız bize daima ilham vermektedir. Ülkemiz hedeflerini gerçekleştirecek, daha kalkınmış ve modern bir ülke olacaktır. Milli egemenlik anlayışını güçlendirmek, daha demokratik, çoğulcu ve özgürlükçü bir ülke haline gelebilmek temel amacımızdır. Yaptıklarınız ve milletimize bıraktıklarınız için daima minnet ve şükran duyuyor, daha büyük işler yapmak için kendimizde heyecan hissediyoruz. Aziz ruhunuz şad olsun.''

BAŞSAVCI SALİHOĞLU, KOLTUĞUNU KÜÇÜK BERKE'YE DEVRETTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Berke Aydın'a devretti.

Başsavcı Hadi Salihoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kendisini ziyaret eden Ziya Paşa İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerle makamında görüşen Salihoğlu, koltuğunu da 4. sınıf öğrencisi Berke Aydın'a devretti. Koltuğa oturan küçük başsavcı, Salihoğlu ve okul arkadaşlarından gelen soruları yanıtladı. Salihoğlu'nun, 'İstanbul Adliyesi'nde çalışanlar hakkında ne yapmak istiyorsunuz?' sorusu üzerine küçük başsavcı, 'Herkesin hakkını savunan bir adliye olmasını istiyorum. İleride insanların bencilleşmemesini istiyorum' dedi.

Ziyaret sırasında Başsavcı Hadi Salihoğlu öğrencilerle yakından ilgilenerek, hediyeler verdi. Salihoğlu, Fatih Terim'in kendisine hediye ettiği imzalı milli takım formasını da okula hediye etti. Öğrencilerle fotoğraf çektiren Salihoğlu, daha sonra küçük ziyaretçilerine adliyeyi gezdirdi. Salihoğlu ziyaretin ardından konuklarını adliyenin kapısına kadar yolcu etti.

İSTANBUL'A 'SİYAHİ' VALİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu 6'ıncı sınıf öğrencisi Ahmet Utku Küçükosmanoğlu'na devretti. Ancak devirde en çok dikkati çeken Ahmet Utku'dan sonra koltuğa oturan Türk anne ile Tanzanyalı babanın siyahi çocukları Atilla Ayubu oldu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Tevfik Fikret İlkokulu ve Samandıra Ortaokulu öğrencilerini makamında kabul etti. Çocukları makam girişinde karşılayan ve tek tek öpen Vali Mutlu, öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti. Vali Mutlu, küçük konuklarına ikramlarda bulundu.

İstanbul Valisi Mutlu, koltuğunu ise 6'ıncı sınıf öğrencisi Ahmet Utku Küçükosmanoğlu'na devretti. Koltuğa oturan küçük Valinin ilk mesajı ise Mısırlı ve Suriyeli çocuklara yönelik oldu. Vali Mutlu'nun, 'Kaç kardeşsiniz?' sorusuna 'Benim çok kardeşim var. Buradaki herkes benim kardeşim' diyerek cevap veren küçük Vali, 'Dünyanın dört bir yanında Mısır'da, Suriye'de bir sürü çocuk öldürülüyor. Aç bırakılıyor. Dünyanın buna dur demesi lazım' dedi.

Vali Mutlu, küçük vali Ahmet Utku'ya hitaben, ''Sayım Valim göreviniz hayırlı olsun. Önemli bir makamdasınız şuanda. İmparatorlar başkenti İstanbul'un güzel ülkemiz Türkiye'nin en büyük şehrinin şuanda valilik makamındasın. Bugün de 23 Nisan. Bugün vesilesi ile bu güzel makamı size onurla bırakıyorum'' diyerek makamını devretti.

Vali Mutlu'nun, 'Büyüyünce ne olmak istersin?' sorusuna, 'Vali olacağım' yanıtını veren Ahmet Utku, herkesi güldürdü. Vali Mutlu ise, 'Ben bu cevabı çok samimi buldum. Ahmet'in vali olacağına inanıyorum'' dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, daha sonra kendisini ziyaret eden bütün çocukları tek tek makamına oturtarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Mutlu ile en renkli görüntüyü ise Türk anne ile Tanzanyalı babanın çocuğu Atilla Ayubu verdi. Ayubu, Vali Mutlu'nun makamına oturur oturmaz kameralara el sallayarak selam verdi. (Sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.