1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 24 Kasım Öğretmenler Günü Google'da
24 Kasım Öğretmenler Günü Googleda

24 Kasım Öğretmenler Günü Google'da

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü Google yine anasayfasına taşıdı. Her 24 Kasım günü kutlanan Öğretmenler Günü bu yıl da doodle oldu.

A+A-

Önemli günlerde doodle hazırlayan dev arama motoru Google, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de es geçmedi ve bugün Türkiye sayfasında Öğretmenler günü için bir doodle hazırladı.

Arama motoru Google'da son günlerde, son günlerdeki özel günlerin çokluğuna paralel olarak devamlı olarak yeni bir Doodle görür olduk. Son olarak geçtiğimiz günlerde Doctor Who'nun 50'nci yıldönümü için hareketli bir Doodle hazırlayan Google, ondan önce de Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan ilk kadın olan Selma Lagerlöf'un 155. doğum gününe özel bir Doodle hazırlamıştı.

Google'ın ana sayfası bugün ise tahmin edildiği gibi 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel bir Doodle ile süslendi. Google'ın hazırlamış olduğu bu Doodle'ın üzerine gelindiğinde Öğretmenler Günü kutlama mesajı gözükürken, bu Doodle'a tıklandığında ise "Öğretmenler Günü"nün Google'daki arama sonuçlarına ulaşılabiliyor.

İŞTE O DOODLE



Hem öğretmenleri hem de öğrencileri tatlı bir heyecan sardı. Öğrenciler anne ve babalarından sonra kendileri için en önemli insanın bu özel gününü en güzel şekilde kutlamak için hazırlık yaparken, öğretmenler ise yetiştirdikleri öğrenciler tarafından hatırlanmanın mutluluğunu yaşayacak.

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.
Pek çok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.


BAKAN NABİ AVCI'DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Sevgili öğretmenlerim,

Bildiğiniz gibi, Atatürk´ün 24 Kasım 1928 yılında ´başöğretmen´ sıfatını alması vesilesiyle, 24 Kasım gününü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz.

Ben de bütün öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü gönülden kutluyorum. Öğretmenlik bir ömür boyu sürer ama görünüşte emekli olmuş öğretmenlerimize de sağlık ve mutluluk içerisinde nice yıllar diliyorum. Aramızdan ayrılmış olan bütün öğretmenlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.

Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakarca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.

Sevgili öğretmenlerim,

Sizlerin de yakinen müşahede ettiğiniz gibi, şu son yıllarda, eğitim konusunda yüzümüzü güldüren, milletçe hepimizi gururlandıran çok önemli gelişmeler kaydettik. Ama eğitim alanında elde edilen hiçbir gelişmeyi, hiçbir başarıyı yeterli göremeyiz. Bu yüzden öğretmenlerimize ve öğrencilerimize durmadan, yorulmadan çok daha iyi imkanlar sağlamanın gayreti içerisinde olacağız.

Bu vesileyle tekrar 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, gözlerinizden öpüyorum.

Nabi AVCI
Millî Eğitim Bakanı

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

Öğretmenler Günü Sözleri

Her Yıl 24 Kasım'da değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü ' nü kutluyoruz.

* Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. (Atatürk)

* Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. (Atatürk)

* Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır. (Atatürk)

* Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bur millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır. (Atatürk)

* eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. (Atatürk)

* Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.(Atatürk)

* Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. (Hz. Ali)

* Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum. (Diyojen)

* Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü, onun eseri her şeydir ve hem de hiçbir şeydir. (Socrates)

* Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. (Atatürk)

* En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretler olur. (Atatürk)

* Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.(Atatürk)

TOBB Başkanı'ndan Öğretmenler Günü mesajı 

Hisarcıklıoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bir ülkenin geleceğe yönelik hedeflerinin ancak öğretmenler sayesinde hayat bulabileceğini ifade etti.

Yarınları, bugünün çocukları ve gençlerinin yöneteceğini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Türk iş dünyası olarak, geleceğimizin resmini de onları yetiştiren öğretmenlerimizin çizeceğine inanıyoruz. Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, büyük fedakarlıklar gösteren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Her insanın ortak kanaatidir ki toplumların en özverili, en saygıdeğer mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, geleceğimizin sahibi çocuklarımızın ışığıdır, güneşidir.

Ulu önder Atatürk'ün de belirttiği gibi toplumun düşmanı olan cehaleti ancak öğretmenler yok eder. Onun için geçmişi öğreten öğretmenlerimiz, geleceğimizin de asıl kurucuları konumundadır. Bizler iş adamı olarak, yatırımlar yaparız ve tabii ki her yatırımda kaybetme riskini de taşırız. Ancak hayatta kesinlikle kaybedilmeyen eğitime olan yatırımdır. Bu alanda attığımız hiçbir adımdan kaybetmeyiz."

Bu anlayışla, 2004-2005 döneminde eğitim öğretime başlayan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesini kurduklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu, geleceğin liderlerini, yöneticilerini, topluma yön verecek isimleri yetiştirmenin derdine düştüklerini ifade etti.

Bu çabaların sonuç verdiğini ve üniversiteden mezun olanların, kendilerini gururlandıran başarılara imza attıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "Değerli öğretmenlerimizin başarılarıyla gururlanıyoruz, onlar da yetiştirdikleri gençlerin başarılarıyla övünç duymaktalar. Bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, eğitim camiamıza şükran ve saygılarımı sunuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 'Öğretmenler Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Başöğretmen unvanını almasının yıl dönümünü bir kez daha büyük bir coşku ile kutluyoruz. Atatürk, 'Öğretmenler sizin başarınız, Cumhuriyet'in başarısı olacaktır' sözleri ile öğretmenliğin ne kadar büyük sorumluluk isteyen bir meslek olduğuna dikkat çekerken, öğretmenlerimizin Cumhuriyet'in ilerleyişi için en itici unsur olduğunu da ifade etmiştir. Bu sebeple öğretmenlerimiz, Yeni Türkiye'nin başarıya ulaşması için en önemli unsur olarak, geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın baş yol göstericileridir. Öğretmenlik bu onurlu görevi ile sevgi ve fedakarlık üzerine kurulu son derece saygın ve kutsal bir meslektir. İnsanı işleyerek, ona şekil vererek, hayata hazırlayan öğretmenlerimiz, dünyanın var oluşunun her döneminde gelişimin ve ilerlemenin anahtarı olacaklardır. Fedakar öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada özgür, güçlü ve saygın bir medeniyet olarak sonsuza kadar var olacağımıza dair en ufak bir endişemiz yoktur. Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü kutluyor ve onları selamlıyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.