1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 25 Kilogram Patlayıcı, 15 El Bombası Ele Geçirildi, Bdp'liler Gözaltına Alındı
25 Kilogram Patlayıcı, 15 El Bombası Ele Geçirildi, Bdpliler Gözaltına Alındı

25 Kilogram Patlayıcı, 15 El Bombası Ele Geçirildi, Bdp'liler Gözaltına Alındı

Şanlıurfa Suruç’ta bir eve yapılan baskın ve aramada 2 terörist yakalanırken, aynı evde 21 kilogram TNT patlayıcı, 4 kilogram C4 patlayıcı, 15 adet el bombası ve 7 tane farklı patayıcı düzeneği ele geçirildi.

A+A-

Şanlıurfa Suruç’ta bir eve yapılan baskın ve aramada 2 terörist yakalanırken, aynı evde 21 kilogram TNT patlayıcı, 4 kilogram C4 patlayıcı, 15 adet el bombası ve 7 tane farklı patayıcı düzeneği ele geçirildi. Teröristlere yardım ve yataklık ettikleri gerekçesi ile BDP’li Suruç Belediye Başkan Yardımcısı E.P., kardeşi S.P., Suruç Belediyesi Encümeni M.H., A.G., Ş.T., D.S. gözaltına alındı. Emniyet güçlerince gözaltına alınan şüpheliler bugün Suruç Adliyesi'ne getirildi.

Terör örgütü PKK'nın içinde çözüm sürecine karşı bir grubun süreci sabote etmek için eylem hazırlığında olduğu öğrenildi. Alınan bilgilere göre, olay 25 Mayıs Cumartesi günü yaşandı. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Sazlı köyünde, Belediye Başkan Yardımcısı E.P.’nin evine emniyet güçleri ve jandarmanın yaptığı operasyonda 2 terörist kıskıvrak yakalanırken, evde yapılan aramada Türkiye’de eylem yapmak için 4 kilogram C4 patlayıcı, 15 adet el bombası ve 7 farklı patlayıcı düzeneği ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere Şanlıurfa Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğü, savcılıkça gözaltı karalarının uzatılıp soruşturma için ’gizlilik kararı’ alındığı öğrenildi.

Ayrıca, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nün, yakalanan terörist ve zanlıları başarılı bir şekilde yaklaşık 20 günden beri teknik ve fiziki takibe aldığı ortaya çıktı. Öte yandan, elde edilen bilgilere göre, Suruç’ta tahrip gücü yüksek mühimmatlarla yakalanan teröristlerin Türkiye vatandaşı oldukları ve saldırı amaçlı kullanılacak patlayıcıların ise Suriye’den kuryeler vasıtasıyla getirildiği belirlendi.

Yakalanan teröristlerin PKK içinde çözüm sürecine karşı olup, aynı zamanda silahlı mücadeleyi savunan Bahoz Erdal ve Cemil Bayık tarafından çözüm sürecini bizzat sabotaj ve sekteye uğratmak için Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerinde kanlı bir eylem ve saldırı hazırlığı içinde oldukları iddia edildi.



CİHAN

25 kilogram patlayıcı, 15 el bombası ele geçirildi, BDP'liler gözaltına alındı

25 kilogram patlayıcı, 15 el bombası ele geçirildi, BDP'liler gözaltına alındı

25 kilogram patlayıcı, 15 el bombası ele geçirildi, BDP'liler gözaltına alındı

25 kilogram patlayıcı, 15 el bombası ele geçirildi, BDP'liler gözaltına alındı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.