1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 26-11-2018 / PAZARTESİ GÜNDEMİ
26-11-2018 / PAZARTESİ GÜNDEMİ

26-11-2018 / PAZARTESİ GÜNDEMİ

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

A+A-

 

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, WOW Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu ile Vahdettin Köşkü'nde Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 4. Toplantısı'na katılacak.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde toplanacak MYK'ye başkanlık edecek, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret edecek.

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimevi'nde düzenlenecek "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Programı"na katılacak.

4- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yabancı Dil Eğitiminin Sorunları Paneli"nde konuşacak.

5- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi "1. Önlük Giyme" ve Uygulama Araştırma Merkezi Açılış Töreni'ne katılıyor.

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kuzey Erdemli-1 Sığ Deniz Sondaj Töreni'ne iştirak edecek.

7- TÜİK, kasım ayı sektörel güven endekslerini açıklayacak.

8- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

9- Rusya ve Ukrayna arasında Azak Denizi'nde yaşanan gerilimin yansımaları izleniyor.

10- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülmesinin yansımaları takip ediliyor.

11- İran'ın batısındaki Kermanşah eyaletinde meydana gelen depremle ilgili gelişmeler izleniyor.

12- Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere arasında devam eden Brexit sürecine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

13- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

14- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 474 sanığın yargılandığı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 224 kişinin yargılandığı dava Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

- Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahındaki eylemlerle ilgili 243 kişinin yargılandığı davaya Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Sözde "sıkıyönetim mahkemeleri görevlendirme listesi"nde adı bulunan ve örgütün askeri yargı yapılanmasını oluşturdukları öne sürülen 136 kişinin yargılandığı dava Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

- Kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgali ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin, 14'ü eski polis 114 sanığın yargılandığı davanın İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine devam edilecek.

- Aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın da yer aldığı tutuksuz 17 sanığın yargılandığı dava Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

- İzmir'de, "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki üyeleri hakkında açılan 17'si tutuklu 103 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

15- Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın son maçında Göztepe ile Medipol Başakşehir, Bornova Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

16- Spor Toto 1. Lig'de 13. hafta Osmanlıspor ile Tetiş Yapı Elazığspor arasında Bolu Atatürk Stadı'nda yapılacak müsabakayla sona erecek.

17- Çin'de 31 Ağustos-15 Eylül 2019 tarihlerinde düzenlenecek FIBA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmek için Avrupa elemeleri 2. tur I Grubu'nda 29 Kasım Perşembe günü Ankara'da İspanya, 2 Aralık Pazar günü de deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda teknik heyet ve oyuncular, Ankara Spor Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek medya günü etkinliğinde basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.