1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 27. Sivaslı Altın Çilek Kültür Ve Turizm Festivali Başladı
27. Sivaslı Altın Çilek Kültür Ve Turizm Festivali Başladı

27. Sivaslı Altın Çilek Kültür Ve Turizm Festivali Başladı

Uşak’ın Sivaslı ilçesinde 27. Altın Çilek Kültür ve Turizm Festivali başladı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Zafer Küçükgöl, çileğin pazarlanması ve marka değeri taşıması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

A+A-

Uşak’ın Sivaslı ilçesinde 27. Altın Çilek Kültür ve Turizm Festivali başladı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Zafer Küçükgöl, çileğin pazarlanması ve marka değeri taşıması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Sivaslı’da çileğin ilk olarak 1971 yılında üretildiğini anlatan Küçükgöl, ilk dönemlerde yaklaşık 3 bin dekar alanda yapılan yetiştiriciliğin, şimdilerde 500 dekara kadar düştüğünü ifade etti.

Başkan Küçükgöl, “Dünyaca ünlü oyuncular, çileği sağlık ve güzellik için kullanıyor. Biz de Sivaslı çileğinin marka değerini arttırmak ve dünya çapında tanınmasını sağlamak için her yıl Hollywood starlarına göndermeye karar verdik. Artık dünya starları, dişlerini Sivaslı çileğiyle beyazlatacak.” dedi. Sivaslı’nın çilekle özdeşleştiğini dile getiren Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise, “Çilek üretimi için çok önemli bir bölge. Buradaki toprak yapısı ve hava, üretim için uygun. İlçe adeta çilek kokuyor diyebiliriz. Sivaslı’nın diğer tarım ürünleri de mevcut. Beslenme, insan hayatı için çok önemli. Bu bağlamda Sivaslı’nın uzun vadede kazançlı çıkacağını düşünüyorum. Zamanla buradaki tarım ürünleri, ekonomiye olumlu anlamda yansımaya başlar.” şeklinde konuştu.

Festivalin resmî açılışından sonra en iyi çilekleri yetiştiren 10 çiftçiye, teşekkür belgesi ve altın hediye edildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.