1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2'nci Somali Konferansı Heyetleri Kuşadası’nda
2nci Somali Konferansı Heyetleri Kuşadası’nda

2'nci Somali Konferansı Heyetleri Kuşadası’nda

İstanbul'da düzenlenen 2'nci Somali Konferansı'na katılan ülke heyetleri, EXPO tanıtımı için İzmir'i ve Aydın'ın Kuşadası ilçesini ziyaret etti. Arala...

A+A-

İstanbul'da düzenlenen 2'nci Somali Konferansı'na katılan ülke heyetleri, EXPO tanıtımı için İzmir'i ve Aydın'ın Kuşadası ilçesini ziyaret etti.

Aralarında Avusturya, Bahreyn, Brezilya, Tanzanya, Güney Sudan delegeleri ile Somali Meclis Başkanı Sharif Hassan Aden, Başbakanı Abdiwelli Mohamed Ali, Galmdug Özerk Bölge Başbakanı Mohamed Ahmed Ali'nin de bulunduğu heyete, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Aydın Valisi Kerem Al, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası ilçe Emniyet müdürü Olacay Yakup İnankur, İl Turizm Müdürü Veli Attakka eşlik etti.

Heyetlerin ilk durağı Kuşadası'nın Davutlar beldesindeki Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi oldu. Somali heyetine müzeyi, Diana Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tonbul tanıttı. Müze gezisinden sonra organik menüsüyle ünlü Değirmen restoranda konuklar onuruna yemek verildi. Yemeğin ardından heyet Selçuk İsabey Camii'ni, ardından da Efes'i ziyaret etmek için yola çıktı.

Gezinin ardından açıklama yapan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, amaçlarının İzmir'i, Türkiye'yi, EXPO 2020 adaylığı sürecinde tanıtmak olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan da şu görüşleri dile getirdi: "Amacımız heyete bölgemizi tanıtmak ve EXPO 2020 adaylığı sürecinde İzmir'e destek sağlamak. İzmir EXPO 2020’ye daha organize ve profesyonel olarak hazırlanıyor ve bundan da gurur duyuyoruz.” derken Somali Meclis Başkanı Sharif Hassan Aden de “Türkiye ile Somali arasındaki ilişkiler 500 yıl öncesine dayanıyor. Somali bir dönem Osmanlı toprağıydı. İlişkilerimiz yeni başlamış değil. Bu ilişkileri canlandırıyoruz ve stratejik ortaklar olduğumuzu düşünüyoruz. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.