1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 39 kişi enkaz altından kurtarıldı!
39 kişi enkaz altından kurtarıldı!

39 kişi enkaz altından kurtarıldı!

Elazığ'da gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Elazığ ve Malatya'daki çöken binalarda yapılan arama kurtarma çalışmaları kapsamında 39 kişi sağ olarak çıkarıldı.

A+A-

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde, AFAD ve UMKE başta olmak üzere ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor..

Çöken binalarda yapılan arama kurtarma çalışmaları kapsamında 39 kişi sağ olarak çıkarıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), biri Elazığ merkezde biri Maden ilçesine bağlı Gezin'de olmak üzere iki kişinin daha enkaz altından kurtarıldığı bildirildi.

AFAD'ın twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Elazığ'da görev yapan arama kurtarma ekiplerimiz az önce biri Gezin'de, biri de merkezde olmak üzere, iki kişiyi daha enkaz altından sağ olarak kurtarmıştır." ifadelerine yer verildi. 

Gezin köyündeki çöken binadan hamile kadın 12 saat sonra kurtarıldı

Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde çöken binanın enkazında ekipler tarafından 12 saat sonra enkazdan bir kişi canlı çıkarıldı. Yaralı, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Enkazdan çıkarılan kişinin hamile bir kadın olduğu öğrenildi.

Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki enkazdan 3 kişi kurtarıldı

Kurtarma çalışmaları kapsamında merkez Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki çöken binada, AFAD ve UMKE başta olmak üzere ekiplerin yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarında, bir kadın daha yaralı çıkarıldı.

Yaralı kadın, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Yıkılan binanın enkazından iki kişi daha 14 saat sonra sağ çıkarıldı. 

Malatya

Malatya'nın Doğanyol ilçe merkezindeki Gökçe Mahallesi'nde yıkılan iki katlı kerpiç evin enkazından ise 2 kişi kurtarıldı. 

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.