1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 412 Bin Paket Kaçak Sigaraya El Kondu
412 Bin Paket Kaçak Sigaraya El Kondu

412 Bin Paket Kaçak Sigaraya El Kondu

Evyapport Limanında, bir konteynerde yapılan aramada 3 milyon 519 bin 494 TL değerinde toplam kaçak 412.500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

A+A-

Dubai’den İzmit Evyap Limanına gelen bir konteynerın yükünün 12.000 kg yün battaniye beyan edilmesi  ekipleri şüphelendirdi. Yapılan kontrolde, riskli olarak değerlendirilen konteyner  kırmızı hata yönlendirildi. Bulunduğu yerden alınarak arama alanına getirilen konteyner Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Derince Gümrük Müdürlüğü personelince incelendi.

Dedektör Köpeği “Tütün” de aramaya katıldı. Yapılan aramada, konteynerin görünen ön kısmının battaniye arka kısmının ise tamamen sigara yüklü olduğu görüldü.

Ekiplerin kontrolünde boşaltılan konteynerden çıkan eşyaların yapılan tespit ve sayımında üzerlerinde TAPDK bandrolü ve Türkçe uyarı işaretleri bulunmayan Gümrüklenmiş değeri 3 milyon 519 bin 494 TL olan 412.500 paket kaçak sigara tespit edilerek el konuldu. Olayla ilgili bir kişi hakkında Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.