1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 5 Kişi Yıldırım Düşmesi Sonucu Yaralandı
5 Kişi Yıldırım Düşmesi Sonucu Yaralandı

5 Kişi Yıldırım Düşmesi Sonucu Yaralandı

Bursa’da akşam saatlerinde bir ağaca düşen yıldırım, yağmurdan kaçarken ağaç altına sığınan 5 kişinin yaralanmasına neden oldu.

A+A-

Bursa’da akşam saatlerinde bir ağaca düşen yıldırım, yağmurdan kaçarken ağaç altına sığınan 5 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Bursa Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Ziraat Parkı'nda bir ağaca yıldırım düştü. Saat 18.00 sularında yağan yağmurla birlikte düşen yıldırım, akraba iki aileden 5 kişinin yaralanmasına neden oldu. Otobüs beklerken yağmurdan ıslanmamak için ağaç altına sığınan 6 kişiden 5’i, düşen yıldırım sonrasında çeşitli yerlerinden yaralandı.

Akşam üzeri evlerine gitmek için parkta otobüs bekleyen Turan Pirdal ile eşi Nuray Pirdal (32) ve çocukları Eray Pirdal (7) ile kuzenleri, anne Esma Koca (30) ile çocukları Aleyna Koca ve İlayda Koca, yağmurdan ıslanmamak için ağaç altına sığındı. Bu sırada, düşen yıldırım, akraba ailelerden 5 kişinin yaralanmasına neden oldu. Yaşanan feci olayda; Nuray Pirdal’ın sırtında yanıklar oluşurken, diğer akrabaları ise olayı küçük sıyrıklarla atlattı.

Yıldırımdan sonra olay yeri savaş alanına dönerken, yaralılar çağrılan ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Burada tedavileri yapılan akraba ailelerden Turan Pirdal’ın yara almadan kurtulduğu öğrenilirken, eşi Nuray Pirdal’ın sırtında yanık olduğu belirtildi. Olayda yaralanan diğer akrabaların ise olayı küçük sıyrıklarla faciayı atlattığı öğrenildi. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

“OLAYIN KORKUNÇLUĞU GÖZLERİNİ YAŞARTTI”

Yaşanan feci olayın minik tanığı Aleyna Koca (9), yaşadığı şoku uzun süre atlatamazken olayı anlatmakta güçlük çekti. Hastane önünde Cihan muhabirine olayı anlatmaya çalışan Aleyna Koca, belli bir süre sonra cümlenin sonunu getiremedi. Aleyna Koca, şunları söyledi: “Yağmur anında ağacın altında oturuyorduk, başımıza yıldırım düştü. Annemler, kuzenlerim ve teyzemle ağacın altında otobüs bekliyorduk. Ancak bir süre sonra başımıza yıldırım düştü.” dedi.

Olayın görgü tanıklarından Süleyman Aydın ise “Ben araba ile karşıdan geçiyordum. Bir anda yıldırım düştü. Ben ışığını gördüm. Tam ağacın üstüne ateş düştü. Bom diye bir ses geldi. Bir baktım, çocuklar ve kadınlar ağacın altında bağırıyorlardı.” şeklinde olayı anlattı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.