1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. 51. Uluslararası Bursa Festivali, Dünyaca Ünlü Sanatçıları Ağırlayacak
51. Uluslararası Bursa Festivali, Dünyaca Ünlü Sanatçıları Ağırlayacak

51. Uluslararası Bursa Festivali, Dünyaca Ünlü Sanatçıları Ağırlayacak

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Uluslararası Bursa Festivali'nin 51'incisi 12 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bursa Kült...

A+A-

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Uluslararası Bursa Festivali'nin 51'incisi 12 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin bu yılki bütçesinin 1,5 milyon lira olduğu açıklandı.

Uluslararası Bursa Festivali, bu yıl 51’inci kez sanatseverlerle buluşuyor. Bilet fiyatlarının 20 ile 35 arasında olduğu festivalin açılışı Bursa Devlet Senfoni Orkestrası ve Kerem Görsev Trio’nun konseriyle yapılacak. Festivalde bu sene dünyaca ünlü sanatçılar Kanadalı Inna, İspanyol şarkıcı Monica Molina, İsrail doğumlu Yasmin Levy de sahne alacak. Dünyaca ünlü ‘Zorba’ balesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi topluluğunca sahnelenecek. Nazan Öncel ve İskender Paydaş’ın da sahne alacağı festivalde Mercan Dede de Tunuslu sanatçı Emel Mathluthi'yle birlikte bir konser verecek. Mazhar- Fuat- Özkan, Türkiye'ye ilk kez Eurovision Şarkı Yarışması'nın birinciliğini getiren Sertab Erener’in yanı sıra Şevval Sam ve Fatih Erkoç da festivalde sahne alacak.

BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez, sponsor firmaların desteğiyle festival bütçesinin 1,5 milyon lira olduğunu, Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın bütçesi ise 630 bin lira olarak belirlendiğini kaydetti. 51’inci Uluslararası Bursa Festivali'nin hazırlıklarının geçtiğimiz yıl başladığına dikkat çeken Dönmez şunları kaydetti: "Uluslararası festival olduğu için anlaşmalarımızı bir yıl önceden yapıyoruz. Amacımız; Bursalılara dünyanın ve Türkiye'nin en iyi etkinliklerini getirmek. Çünkü artık Bursa'da sahne kabiliyetleri yükseldi."

'ÇOCUKKEN BEN DE GİDİYORDUM'

Festivalin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise festivalin 50 yıllık gelenek olduğunu belirterek, "Festival yarım asırlık bir organizasyon. Bursa ile özdeşleşen, bütünleşen, Bursa'nın simgesi haline gelen örnek bir organizasyon. Çocukluğumuzdan bu güne, çocukluk yaşlarımızdan tanıdığımız kadarıyla Bursa Festivali'nin ayrı bir yeri var. Eskiden stadyumda yapılırdı, çocukken ben de gidiyordum. Çocukluğumuzda en renkli görüntüler Bursa Festivali ile kaldı. Emeği geçen tüm belediye başkanları ve kent yöneticilerine şükranlarımızı arz ediyoruz. 50 yıllık gelenek haline gelmiş. Kültürleri buluşturan, uzakları yakınlaştıran bir gelenek oldu." dedi.

ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI YARIŞMASI'NA İSE 20 ÜLKE KATILIYOR

Festivalin daha görkemli yapılması, ileri noktalara taşınması konusunda büyük gayret gösterdiklerini anlatan Altepe, festival sayesinde dünyanın değişik bölgelerinden gündemde olan değişik kültürleri de Bursa'ya getirdiklerini kaydetti. Başkan Altepe, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nun festivalde yetersiz kaldığını, daha geniş bir alanı araştırdıklarını söyledi. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması için 80 ülkenin kendilerine müracaat ettiğini anlatan Altepe, 20 ülkenin yarışmada sahne alacağını açıkladı.

BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de en iyisini yapabilmek için çalıştıklarını kaydetti. Fatma Durmaz Yılbirlik, sanatçıların sponsorlarla getirildiğini belirterek, sponsorluk görüşmelerinin sürdüğünü hatırlattı.

51. ULUSLARARASI BURSA FESTİVALİ PROGRAMI

12 Haziran–Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Kerem Görsev Trio

15 Haziran - Nazan Öncel ve İskender Paydaş

18 Haziran - Mercan Dede ve Emel Matlouthi

19 Haziran - Mazhar- Fuat- Özkan

20 Haziran - Yasmin Levy

21 Haziran - Şevval Sam

23 Haziran - Sertab Erener

27 Haziran - Anadoluyum Ben, Özgür Eren ve Karagöz Halk Dansları Topluluğu

28 Haziran- Fatih Erkoç

30 Haziran Zorba, Ankara Devlet Opera ve Balesi

1 Temmuz - Monica Molina

3 Temmuz - Inna CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.