1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 53 Yıllık Muhtar Bu Yıl Da Köyün Yolunu Asfaltlattıramazsa İstifa Edecek
53 Yıllık Muhtar Bu Yıl Da Köyün Yolunu Asfaltlattıramazsa İstifa Edecek

53 Yıllık Muhtar Bu Yıl Da Köyün Yolunu Asfaltlattıramazsa İstifa Edecek

Batman’da 53 yıldır muhtarlık yapan Batman Beşiri ilçesi Çakıllı köyü muhtarı bu yılda köy yolu asfaltlanmazsa muhtarlığı bırakacağını açıkladı.

A+A-

Batman’da 53 yıldır muhtarlık yapan Batman Beşiri ilçesi Çakıllı köyü muhtarı bu yılda köy yolu asfaltlanmazsa muhtarlığı bırakacağını açıkladı. Her yıl köy yolu için kaymakamlık, valilik ve İçişleri Bakanlığı'na 2'şer kez dilekçe veren yarım asırlık muhtar son çare olarak istifayı düşünüyor

18 haneli 150 nüfuslu Batman Beşiri ilçesine bağlı Çakırlı köyü muhtarı Arif Demirtaş, 53 yıldır köy muhtarlığı görevini yürütüyor. Türkiye’de en uzun muhtarlık görevini yapan 82 yaşındaki Arif Demirtaş, 6 kilometrelik stablize yolu asfaltlanmasının dışında köyün ve köylünün her türlü sorunu hallettiğini söyledi.

Köyün tek sorunun 6 kilometrelik stabilize yol olduğunu belirten muhtar Demirtaş, 53 sene zarfında her yıl iki üç sefer Beşiri Kaymakamlığı'na, Batman Valiliği'ne ve hatta İçişleri Bakanlığı'na yolun asfaltlanması için dilekçe verdiğini ancak 53 yıldır sorunu çözemediğini ifade etti.

2013 YILI İÇİNDE ASFALT YAPILMAZSA MUHTARLIĞI BIRAKACAĞIM

Yolun stabilize olmasından kaynaklı kışın büyük sorunlar yaşadıklarını belirten Demirtaş, “Kışın arabalar yürümüyor. Köylünün arabayla işi olduğu zaman 150 TL fazla vermesi lazım çünkü hiç kimse stabilize yola arabasını koymak istemiyor.” Dedi.

Köy yolunun asfaltlanması için verdiği mücadeleden bıktığını belirten Muhtar Demirtaş “Köy yolunun asfaltlanması için 53 yıldan beri verdiğim mücadeleyi Türkiye de hiç kimse veremez. Köyün ve köylünün tüm sorunlarını halettim Ama bu yol sorununda muvaffak olamadım.53 yıldır verdiğim hizmete üzülüyorum bu yılda yolumuz asfaltlanmazsa daha da muhtarlık yapmayacağım” diye konuştu.
CİHAN

53 yıllık muhtar bu yıl da köyün yolunu asfaltlattıramazsa istifa edecek

53 yıllık muhtar bu yıl da köyün yolunu asfaltlattıramazsa istifa edecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.