1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 6 ilde iş dünyasına FETÖ operasyonu
6 ilde iş dünyasına FETÖ operasyonu

6 ilde iş dünyasına FETÖ operasyonu

Dün sabah 18 ilde FETÖ örgütüne mali destek sağladığı iddia edilen işadamlarına yönelik operasyon yapıldı. Soruşturmada 187 kişi hakkında gözaltı kararı alındı ve mal varlıklarına el konulmasına karar verildi!

A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında dün sabah yeni bir operasyonun düğmesine basıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri dün sabah saatlerinde FETÖ örgütüne mali destek sağladığı iddia edilen iş adamlarına yönelik operasyon başlattı. İstanbul, Antalya, Bursa, Adana, Ankara, İzmir’in de aralarında bulunduğu 18 ilde 204 adrese operasyon düzenlenirken 187 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. 

Bu kişilerden Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, babası Mustafa Şevki Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Faruk Güllüoğlu Baklavaları’nın sahibi Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 65’i gözaltına alındı. 

Soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili İsmail Uçar, hakkında gözaltı kararı verilen 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verdi. El koyma kararının, OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile “malvarlığı ile ilgili tedbir-el koyma” kararları alan hakimlik yetkililerinin soruşturma savcılığına devredilmesi çerçevesinde alındığı öğrenildi. “Terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütüne finans sağlamak”la suçlanan şüphelilerin bazılarının TUSKON yönetiminde olduğu, bazılarının ise TUSKON üyesi olduğu iddia edildi.   

Gülen’in plaketi

Operasyon kapsamında şüphelilerin işyerlerinde ve evlerinde arama yapıldı. Gözaltına alınan Ömer Faruk Kavurmacı’nın ofisinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kitapları ve Gülen tarafından verilen plaket bulunduğu ve bunlara el konulduğu belirtildi.

Hakkında gözaltı kararı alınanlardan birisi olan TUSKON Başkanı Rızanur Meral ise bulunamadı. Haziran ayında gerçekleştirilen bir FETÖ operasyonu kapsamında da hakkında gözaltı kararı çıkarılan Meral’in yurtdışına kaçtığı tespit edilmişti..

‘Örgütle ilişkimiz yok’

Operasyonun ardından Eroğlu Holding’ten yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu’nun FETÖ ile herhangi bir ilişkisinin bulunmadığı belirtildi. Güllüoğlu’ndan yapılan açıklamada ise Güllü’nün bilgisine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldüğü belirtilerek, “Yönetim Kurulu Başkanımız M. Nejat Güllü herhangi bir terör örgütü ya da terör örgütüne destek veren bir sivil toplum kuruluşunun yanında asla yer almamış; üstelik yer almayacak karakterde bir insandır. Başlatılan soruşturmaya ilişkin süreç kurumumuzca yakından takip edilmekte olup gerçekleri en kısa sürede ortaya çıkaracağına inandığımız yüce Türk adaletine güvenimiz tamdır. Yönetim Kurulu Başkanımız M. Nejat Güllü’nün en kısa sürede görevinin başına döneceğine inanıyoruz” denildi.

‘Hukukun yanındayız’

Aydınlı Grup’tan yapılan yazılı açıklamada ise “FETÖ/PDY ve benzeri gruplara karşı her zaman demokrasinin, hukukun daima seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin yanında yer almaya devam edeceğimizi bir kez daha dile getirmeyi gerekli buluyoruz” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.