1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. "600 bin istihdama destek vereceğiz"
600 bin istihdama destek vereceğiz

"600 bin istihdama destek vereceğiz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, EKK'da alınan, 2017'de 600 bin kişiye istihdam sağlanmasına destek vereceklerini söyledi.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Isparta’da partisinin Halıkent Mahallesi’nde düzenlediği ‘Merkez İlçe Mahalle Forumu’ toplantısına katıldı.

600 BİN İSTİHDAM HAMLESİ

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı EkonomiKoordinasyon Kurulu'nda alınan 600 bin istihdamsağlanmasına bakanlıkça destek vereceklerini ifade eden Müezzinoğlu, “Özellikle bakanlığımı ilgilendiren yaklaşık 600 bin istihdama önümüzdeki yıl destek vereceğiz. Burada üniversitedeki öğrencilerimize, 600 bin gence istihdam alanlarını genişletiyor, desteklerini veriyoruz.

ÇIRAK VE STAJYERLERE HARÇLIK

1 milyon 200 bin lise ve üniversite öğrencisine staj dönemlerinde ve çıraklık başı eğitimlerinde asgari 130 lira ile 250 lira arasında aylık harçlıklarını vererek milyonlarca gencimizin mesleğini kazanmasına destek vereceğiz” dedi.

‘ONLARI KAZDIKLARI ÇUKURLARA GÖMDÜK’

Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Müezzinoğlu, “Milletin ensesinde boza pişirenlere ‘hayır’ dedik. ‘Ak Parti olduğu sürece milletin ümüğüne dokunamazsın’ dedik. Bu anlamda çok tuzaklar kurdular, çok oyunlar, tezgahlar şekillendirdiler, çukurlar kazdılar. Allah’a şükürler olsun ki milletle beraber onları kazdıkları çukurlara gömdük, gömmeye de devam edeceğiz. Gezi olaylarından başlayan, 17- 25 Aralık hain tuzakları aşarak sonra da 15 Temmuz gecesinde milletimin her ferdiyle ‘vatanım, bayrağım’ diyen, ‘ülkem, kaderim’ diyen milletin o dik duruşuyla elhamdülillah o hainlere de her türlü dersi verdik. O dersi almamış olanlar da bilsin ki daha ağır dersleri vermeye de hazırız” diye konuştu.

‘HİÇBİR HEDEFTEN UZAKLAŞMADIK’

Türkiye’nin son 1 yılda terörle mücadele, Rusya krizi ve 15 Temmuz darbe girişimini yaşamasına rağmen dimdik ayakta olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, “Daha dinamizm kazandık ve hiçbir hedeften uzaklaşmadık. Bütün hedeflere adım adım yürüyecek ve bizim o hedeflere gitmemizden rahatsız olanlar bir gün ‘yok ya artık rahatsız olmuyoruz, sizsiz bu dünyada biz de huzurlu olamayız’ diyecekler” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.