1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 600 terörist öldürüldü!
600 terörist öldürüldü!

600 terörist öldürüldü!

Musul'da halifelik ilan ettiği El Nuri Camii'nden temizlenen terör örgütü IŞİD, yüzlerce militanını da kaybetti. Irak ordu birlikleri, artık yalnızca bir mahalleye sıkışan diğer teröristlerin kaçmasına izin verilmeyeceğini bildiriyor.

A+A-

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'da terör örgütü IŞİD'in kökünün kazınmasına artık saatler kaldı. Terör elebaşı Ebubekir El Bağdadi'nin halifelik ilan ettiği ve geçen hafta teröristler tarafından havaya uçurulan El Nuri Camii'nin dün temizlenen örgüt, 600 militanını kaybetti.

Terörle mücadele birliklerini yöneten ABDulgani El Esadi, günlerdir süren operasyonda 600 teröristin öldürüldüğünü resmen açıkladı. Esadi'nin verdiği bilgiye göre, aynı dönemde 900 aile IŞİD'den kurtarıldı.

El Nuri Camii'nin kurtarılması dünyada büyük yankı buldu, tüm uluslararası haber organları gelişmeyi manşetten verdi.

Terör örgütü halihazırda Eski Şehir bölgesinde Dicle Nehri'nin kenarındaki küçük bir bölgeyi elinde tutuyor. Saldırılarını sürdüren Irak Ordu birliklerinin kısa sürede Musul'daki kanlı işgali sona erdirmesi bekleniyor.

Zafer konuşması yapacak

Dün 'Sahte devlet yıkıldı' diyen Irak Başbakanı Haydar İbadi, Musul'a gitti ve kentte zafer konuşması yapacak.

Ordu birlikleri, IŞİD'lilerin kentten kaçmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini bildiriyor. Canlı bomba saldırıları düzenleyen teröristler, keskin nişancı atışları ve el bombalarıyla son çırpınışları sergiliyor.

Halihazırda IŞİD'in canlı kalkan olarak kullandığı binlerce sivil nedeniyle, askerler ev ev arama yapıyor.

17 Ekim'de başlayan büyük operasyonla birlikte, terör örgütü elinde tuttuğu en büyük kent olan Musul'da gün gün eridi. Dicle Nehri'nin doğusundaki mahalleleri Ocak ayında kaybeden IŞİD, batı yakasındaki mahalleleri Şubat ayından bu yana savunuyor ancak artık her şey bitmek üzere. / Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.