1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 61 IŞİD militanı öldürüldü!
61 IŞİD militanı öldürüldü!

61 IŞİD militanı öldürüldü!

Irak'ın batısı ve kuzeyinde, uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının ve Irak ordusunun saldırılarında, 61 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

A+A-

Irak ordusuna bağlı "El-Cezira ve El-Badiye Operasyonları" Komutanı Tuğgeneral Ziya Kazım yaptığı açıklamada, "Irak ordusuna ait savaş uçaklarının ülkenin batısında bulunan el-Enbar ilinde IŞİD'e ait bir konvoya düzenlediği hava saldırısında 30 militan öldürüldü" dedi.

Kazım, konvoyda 20 aracın yanı sıra 2 tank ve yakıt taşıyan 2 tanker bulunduğunu kaydetti.

Bu arada orduya bağlı Enbar Operasyon Gücü Komutanı Reşid Felih de Enbar'ın kuzeyindeki bir askeri birliğe saldıran 20 IŞİD militanının öldürüldüğünü aktardı.

Peşmerge güçlerinde Yüzbaşı Şirzad Zahuli ise uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının Musul'un 55 kilometre kuzeyindeki Zimmar nahiyesi ile Musul'un güneybatısında bulunan IŞİD militanlarına ait mevzilere hava saldırıları düzenlediğini belirtti.

Zahuli, saldırılarda 11 IŞİD militanının öldürüldüğünü, bir uçaksavarın imha edildiğini kaydetti.

Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran'da Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ordu ve IŞİD militanları arasında çatışmalar yaşanıyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki hedeflere saldırılar düzenliyor.

Öte yandan, Selahaddin ili operasyonlar komutanı Abdulvahhab es-Saidi yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının 2 ay önce Salahaddin'e bağlı el-Alem nahiyesindeki evlerinden kaçırdıkları kameraman Ra'd el-Azzavi ile kardeşini ve 2 sivili idam attiğini ileri sürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.