1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 63 Yaşında Kur'an Öğrendi, Ödül Olarak Eşiyle Umreye Gitti
63 Yaşında Kuran Öğrendi, Ödül Olarak Eşiyle Umreye Gitti

63 Yaşında Kur'an Öğrendi, Ödül Olarak Eşiyle Umreye Gitti

Adana’da 63 yaşında Kur’an öğrenen Nazmiye Korkutan, alkolü bıraktırdığı ve namaza başlamasına vesile olduğu eşi Ziya Korkutan ile birlikte umreye gitti.

A+A-

Adana’da 63 yaşında Kur’an öğrenen Nazmiye Korkutan, alkolü bıraktırdığı ve namaza başlamasına vesile olduğu eşi Ziya Korkutan ile birlikte umreye gitti.

Miraç kandilini de kutsal topraklarda geçirecek olan Korkutan ailesi, Abdulbaki Fatma Siverekli Kız Kur'an Kursu öğreticisi Şule Taş rehberliğinde umrede 15 gün kalacak. Manevi desteği Kur’an-ı Kerim’de bulduğunu söyleyen Nazmiye Korkutan, Kur’anla birlikte hayatının değiştiğini aktardı. Kur’an’ı tanımadan geçirdiği hayatını anlatırken hüzünlendiğini belirten Nazmiye Korkutan, “Kur’an öğrenmeden önce cahil gibiydik. Bir kelimeyi dahi okuyamıyorduk. Allah’ın adını biliyorduk ama Allah’a nasıl ibadet edeceğimizi bilmiyorduk. Ne mutlu hocamız bize her şeyi öğretti.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in evine girdiğinden beri eşinin ahlakında olumlu gelişmeler olduğunu aktaran Nazmiye Korkutan, artık evlerinde küfür ve hakaretin yerini güzel sözlerin aldığını belirtti. Eşinin Alkolü bıraktığını, namaza başladığını aktaran Nazmiye Korkutan, “İnşallah sigaraya da veda eder.” dedi.

Ziya korkutan ise kuranı öğrenmeyi çok arzuladığını belirterek umre dönüşü ilk işinin kursa yazılmak olduğunu aktardı.

Kur’an Kursu hocası Şule Taş, öğrencileriyle birlikte kutsal toprakları ziyaret etmenin büyük bahtiyarlık olduğunu kaydetti. Kursa gelenlerin kötü alışkanlıklarını da bıraktığını ifade eden Taş, mahalledeki birçok olumsuz davranışların ortadan kalktığını belirtti.
CİHAN

63 yaşında Kur'an öğrendi, ödül olarak eşiyle umreye gitti

63 yaşında Kur'an öğrendi, ödül olarak eşiyle umreye gitti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.