1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 8 ilde 20 şarap fabrikasına baskın
8 ilde 20 şarap fabrikasına baskın

8 ilde 20 şarap fabrikasına baskın

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ilde 26 adreste 20 farklı şarap fabrikasına bandrol yolsuzluğu operasyonu düzenledi.

A+A-

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri daha önce satılmış şarap şişelerinde kullanılan bandrollü kapüşonların, yeni şarap şişelere takılarak satış yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.Firmaların bu yöntemle devletten milyonlarca liralık vergi kaçırdığını tespit eden polis, İstanbul başta olmak üzere Ankara, Tekirdağ, Kırıkkkale, Zonguldak, Nevşehir, Balıkesir ve Aydın’da 20 farklı şarap firmasına eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

8 ilde 26 ayrı adresteki şarap fabrikalarına gerçekleştirilen operasyonda, alkollü içkilerin üzerlerinde bulunan mantar tapayı kapatan kep ya da kapüşon olarak tabir edilen folyo kaplamanın uzun ve gevşek tutularak bandrollerin şişeye yapıştırılmadığını tespit eden polis, bu yolla keplerin üzerine yapıştırılan TAPDK bandrollü kep ve kapüşonların tekrar piyasadan geri toplatılıp defalarca kullanıldığını ortaya çıkardı.

ÜNLÜ ŞARAP MARKALARININ ÜRETİCİLERİ DE VAR!

Yapılan hileli kullanımla devletin vergi kaybına uğratıldığını ortaya çıkaran İstanbul polisi, piyasaya sürmek üzere hazırlanan binlerce şişe şaraba el koydu. Firmalara “5607 sayılı kanunun 3/17 maddesine muhalefet ve vergi kaçakçılığı suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi. Milyonlarca liralık vergi kaçakçılığının tespit edildiği soruşturma da baskına uğrayan firmalar arasında ünlü şarap markalarının üretici firmalar da bulunuyor. Ekiplerin 26 adreste arama ve sayım işlemleri devam ediyor.

GEÇEN AY DA 3 İLDE 5 ŞARAP FİRMASINA BASKIN DÜZENLENMİŞTİ..

Şarap şişelerinin ağzına takılan mantar tapayı kapatan, kep yada kapüşon olarak tabir edilen folyoyu gevşek bırakıp TAPDK bandrollerini şişeye yapışmayarak hile yapan ve bu sayede bir kapüşonu birden fazla kullanarak vergi kaçakçılığı yapıldığı ihbarı üzerine polis ekipleri geçen ay da 3 ayrı ilde 5 şarap firmasına baskın düzenlemişti. Milyonlarca liralık vergi kaçakçılığının tespit edildiği osoruşturmada şirketlere yuksek para cezaları uygulandı.

FERİT ZENGİN/milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.