1. YAZARLAR

  2. Gülen AYDIN

  3. 9 EYLÜL BÜYÜK KURTULUŞ
Gülen AYDIN

Gülen AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları >

9 EYLÜL BÜYÜK KURTULUŞ

A+A-

9 EYLÜL BÜYÜK KURTULUŞ

Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu şu günlerde, Türk Halkı olarak bizler için önemli ve bir o kadar da özel bir günün daha yıldönümünü kutlamanın heyecanını yaşamaktayız. Evet, 9 Eylül başta İzmir olmak üzere tüm ülkemiz için önemli bir gün-önemli bir tarihtir. Türk Halkı köylüsü, esnafı, çoluğu çocuğu, genci, yaşlısı, kadını, erkeği demeden yürüttüğü Bağımsızlık Hareketi sonucunda Ege'yi özgürlüğüne kavuşturmuş ve tüm ulusun özgürlüğünü de beraberinde getirmiştir.

15 Mayıs 1919’da dış güçlerin İzmir’e çıkarttıkları Yunan askerlerinin gerçekleştirdiği soykırımın ardından, Milli Mücadele ateşini Samsun’a giderek başlatan Ulu Önder Atatürk, uzun bir mücadelenin ardından 9 Eylül 1922 sabahı İzmir’e girerek tüm dünyaya bağımsızlığımızı ilan etmiştir. Dolayısıyla 87.Yıldönümünü kutladığımız  9 Eylül günü, Yepyeni Bir Türkiye’nin kurulacağının işaretinin verildiği tarih olarakta belleklere kazınmıştır.. Yüce Önder Atatürk; “Yeni Türk Devleti; Ulusa Dayanacak, Milli, Laik, Demokrat ve Hür Olacak.” sözlerini İzmir’den haykırarak kurtuluşumuzu bizlere müjdelemiştir.

Atatürk, İzmir’in alınışı dolayısıyla ordulara ve aynı zamanda bizlerin de akıllarımızdan asla çıkarmamamız gereken şu tarihi mesajını yayınlamıştır:

...“İlk verdiğim Akdeniz hedefine varmakta orduların gösterdiği gayret ve fedakârlığı hürmet ve takdirle anarım. Elde edilen büyük muzafferiyetin yapıcısı olan kıymetli arkadaşlarıma en içten teşekkür ve tebriklerimi bildiririm. Orduların bundan sonra verilecek hedeflerin alınmasında da aynı fedakârlık yarışmasını göstereceklerine inancım vardır ve hep tam olacaktır”

Anadolu’nun yarısını istila ederek, İzmir’de Yunan Asya İmparatorluğu’nu kurmak rüyasıyla üç seneyi aşkın bir süre içinde Türk topraklarına saldıran Yunan orduları, 18 Eylül 1922 gününde bir tek er kalmamak suretiyle yurdumuzdan tamamen temizlenmişlerdir. Ve 87 yıl önce bu gün Yüce Atatürk, istilacıları Anadolu’dan kovduğunu tescillemiştir.

Unutmayalım ki, şuan bulunduğumuz süreçte ne yaşayacaksak yaşayalım; dünya ne kadar küreselleşirse küreselleşsin; dış güçler oyunlarını her daim oynayacaklar ancak Türk Halkı asla bu oyunlara gelmeyerek; gelenekleriyle-onurlu geçmişiyle var olmayı sürdürerek; bağımsızlığına ve özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkarak Cumhuriyet Türkiye'sinin kuruluşunu bir kez daha bu günle tüm dünyaya duyurmanın haklı gururunu yaşayacaktır!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.