1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 94 Yaşında Kur'an-ı Kerim Okumayı Öğrendi
94 Yaşında Kuran-ı Kerim Okumayı Öğrendi

94 Yaşında Kur'an-ı Kerim Okumayı Öğrendi

'Öğrenmenin yaşı yoktur' sözü Malatya’nın Hekimhan ilçesinde gerçek oldu. 94 yaşındaki Gülşen Evren, İlçe Müftülüğü'nün açtığı kursa devam ederek Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi.

A+A-

'Öğrenmenin yaşı yoktur' sözü Malatya’nın Hekimhan ilçesinde gerçek oldu. 94 yaşındaki Gülşen Evren, İlçe Müftülüğü'nün açtığı kursa devam ederek Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Hekimhan ilçesine bağlı Kurşunlu beldesinde çocukları ile birlikte yaşayan Gülşen Evren, eşinin genç yaşta vefatıyla 12 çocuğuna tek başına bakmaya başladığını, çift sürdüğünü, inek sağdığını, hayatının zorlukları nedeniyle Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye fırsat bulamadığını belirterek, "45 yaşımda eşimi kaybettim. Onları büyütme telaşıyla Kuran'ı öğrenedim. Bunun eksikliğini bu yaşıma kadar hep hissettim. Artık çocuklarım büyüdü. Onlar bana bakıyor. İbadetlerimi hakkıyla yapabilmek, geçmişlerimin ruhuna bir fatiha okuyabilmek beldeye açılan kursa katıldım. Gelinim ile beraber gittiğimiz kursa üç dönem devam ettim. Kur’an’ın harflerini, kısa surelerden bazılarını, namaz dualarını, ilmihal bilgilerini ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in(sav) hayatını öğrendim. Allah ömür verirse önümüzdeki yıl da devam ederse, yeniden kursa devam ederek bilgilerimi pekiştirmek istiyorum. Allah kelamıyla tanışmak 94 yaşında nasip oldu. Rabbim bilmeyen ancak bilmek isteyen herkese nasip etsin.” dedi.

Kur'an Kursu öğreticisi Nevin Yıldırım da Gülşen ninenin büyük gayret göstererek gıpta edilecek derecede ilerlemeyle Kur’an’ı Kerim’i okumayı öğrendiğini ifade etti. Yıldırım, “Özellikle gençler bu yaşlı teyzeyi örnek almalı” dedi. Hekimhan Müftüsü Durmuş Ali Çetmi de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın İhtiyaç Odaklı Kur'an-ı Kerim Kursları kapsamında açılan kursta Kur’an öğrenen Gülşen Evren’i tebrik etti. İlçede 2012-2013 eğitim sezonunda 12 kurs ile Kur’an öğretmeye çalıştıklarını anlatan Çetmi, kurslara gencinden yaşlısına birçok insanın ilgi gösterdiğini vurguladı. 94 yaşındaki Gülşen ninenin de başarılı kursiyerlerden bir tanesi olduğunu söyleyen Çetmi, “Gülşen nine azmiyle hem bizi motive etti hem de azmiyle gençlere örnek oldu. Kendisini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

CİHAN

94 yaşında Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi

94 yaşında Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.