1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD Başkanı Obama Çin'de!
ABD Başkanı Obama Çinde!

ABD Başkanı Obama Çin'de!

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in resmi daveti üzerine bu ülkeye gelen ABD Başkanı Barack Obama, resmi törenle karşılandı.

A+A-

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in resmi daveti üzerine bu ülkeye gelen ABD Başkanı Barack Obama, resmi törenle karşılandı.

Başkent Pekin'de bulunan Tiananmen Meydanı'ndaki Büyük Halk Salonu'nda yapılan resmi karşılama töreninde, Obama'ya beraberindeki heyet üyeleri eşlik etti. Resmi törende iki ülkenin ulusal marşları çalındı, Obama ve Şi muhafız alayını selamladı.

Törenin sonunda, salonda bulunan Çinli çocukların iki lideri ellerindeki bayraklarla selamlaması renkli görüntüler oluşturdu. Liderler, törenin ardından heyetlerarası görüşmelere geçti. Heyetlerarası görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Diğer yandan bir Beyaz Saray yetkilisi Obama'nın, Şi ile dün akşam yaptıkları uzun soluklu görüşmeyi "yararlı bir başlangıç" olarak değerlendirdiğini söyledi.

Yetkili, bugün yapılacak görüşmelerin, "ekonomik büyüme, karbon kirliliğini sınırlandırma, Kuzey Kore ve İran" gibi küresel güvenlik hususlarına odaklanacağını dile getirdi. Beyaz Saray yetkilisi dün akşam yemeğinde yapılan görüşmenin normalde planlanandan 2 saat fazla sürdüğünü ifade etti. Görüşmelerin samimi stratejik düzeyde olduğunu aktaran yetkili, liderlerin taraflar arasındaki işbirliği alanları ve farklılıkları görüştüğünü söyledi.

Görüşmelerin içeriğinde "ikili ilişkiler, küresel ekonomi, bölgesel güvenlik, insan haklarında uluslararası norm ve kurallar" gibi konuların yer aldığı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.