1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Abd Büyükelçisi Ricciardon'u Amerikalılar Doğuya Çağırdı
Abd Büyükelçisi Ricciardonu Amerikalılar Doğuya Çağırdı

Abd Büyükelçisi Ricciardon'u Amerikalılar Doğuya Çağırdı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardon, barış için umutlu olduklarını söyleyerek, "Çok iyimseriz.

A+A-

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardon, barış için umutlu olduklarını söyleyerek, "Çok iyimseriz. Onun için Amerikalıları Van'a güney doğuya gelmesini teşvik etmek istiyoruz. Biz rahat rahat bulunuyoruz tüm Türkiye'de, onun için buraya geldik." dedi.

    Gezi ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardon Van'a geldi. Ricciardon'u ilk olarak Van Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Çok sıcak karşılandıklarını söyleyen Ricciardon, Van'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Deprem döneminde gelmeyi düşündüklerini ancak iptal edildiğini dile getiren Ricciardon, "O zaman acınızı paylaştık hala da paylaşıyoruz ama gördüğümüze göre inanılmaz şekilde yenilenmiş ondan çok övünmek istiyoruz. Van'da bizim için güzel hatıralarımız var. Çok önce gelmiştik. 3. katip olarak gelmiştim. Büyük elçinin eşinin doğum günü için bir Van kedisi bulmam gerekti o dönemde. Onun için gelmiştim. 1979 yılında. Tabi Van Kalesi'ni o zaman gezdik tekrar gezeceğiz. Bu günde Akdamar'a geçeceğiz. Anladığım kadarıyla yarın Florida gelen Amerikalar var. Vatandaşlarımızı teşvik etmek istedik. Van'ın ne kadar güzel olduğunu hatırladık. Amerika'dan turizmi teşvik etmek istiyoruz."

    Amerikalıları doğuya çağıran Ricciardon, "Özellikle bu günlerde barış için hepimiz umutluyuz. Çok iyimseriz. Onun için Amerikalıları Van'a güney doğuya gelmesini teşvik etmek istiyoruz. Biz rahat rahat bulunuyoruz tüm Türkiye'de onun için buraya geldik." dedi.

    Vali Münir Karaloğlu da ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricardione ve eşlerini Van'da ağırlamadan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. 2011 yılında Van'ın büyük bir deprem yaşadığını ifade eden Karaloğlu, "O zaman ABD'nin hükümetinin ve halkının yardımlarını yanımızda görmüştük. Bundan dolayı Van halkı adına büyükelçi nezdinde şükranlarımı iletiyorum. Bugün ve yarın ilimizde ve Hakkari'de temasları olacak. Ümit ediyorum ki ilimizde güzel zaman geçirsin ve mutlu bir şekilde ayrılsın." diye konuştu. CİHAN

ABD Büyükelçisi Ricciardon'u Amerikalılar doğuya çağırdı

ABD Büyükelçisi Ricciardon'u Amerikalılar doğuya çağırdı

ABD Büyükelçisi Ricciardon'u Amerikalılar doğuya çağırdı

ABD Büyükelçisi Ricciardon'u Amerikalılar doğuya çağırdı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.