1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Abd’li Başkan Coleman: Türk İnsanına Hayran Kaldım, 3 Günde 12 Kilo Aldım
Abd’li Başkan Coleman: Türk İnsanına Hayran Kaldım, 3 Günde 12 Kilo Aldım

Abd’li Başkan Coleman: Türk İnsanına Hayran Kaldım, 3 Günde 12 Kilo Aldım

ABD Ohio eyaletinin en büyük ve başşehri Columbus’un Belediye Başkanı Michael Coleman, Türkiye ziyaretinden çok etkilendiğini söyledi.

A+A-

ABD Ohio eyaletinin en büyük ve başşehri Columbus’un Belediye Başkanı Michael Coleman, Türkiye ziyaretinden çok etkilendiğini söyledi. Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin kültür ve sanat şenliğine katılan Belediye Başkanı Coleman, “Türkiinsanına hayran kaldım, çok sevdim. Türk yemeklerini zaten kelimelerle anlatamam, üç günde 12 kilo aldım” dedi.

Eşi Janelle Simmons ile birlikte ilk defa geldiği Türkiye’den çok etkilendiğini belirten Columbus’un Belediye Başkanı Michael Coleman, “Türkiye, çok harika bir ülke. Bursa şehir çok güzel bir şehir. Amerika’dan Türkiye’ye geldiğim için çok mutluyum. İleride Bursa ile Columbus arasında ticari konusunda; eğitimsel ve kültürel alanda karşılıklı değişim programları yapmak istiyoruz. Gerçekten Bursa’nın bize bizim de Bursa’ya katacağı çok şey olduğunu biliyorum. Orhangazi Üniversitesi’ne bakıyorum, bizim oradaki üniversitelerimiz aklıma getiriyor. 22 tane üniversitemizde 140 bin öğrenci var. Ohio State Üniversitesi de 110 bin öğrencisi ve çalışanıyla birlikte hizmetlerini sürdürüyor. Orhangazi Üniversitesi ile 22 üniversitemizde bir şekilde karşılıklı eğitim programı başlatmak istiyoruz. Öğrenci değişim programı olabilir. Bursa Orhangazi Üniversitesi ile 22 tane şehir üniversitesiyle ilişkilerimizin başlamasını istiyoruz” diye konuştu.

ÜÇ GÜNDE 12 KİLO ALDIM

Türk insanına hayran kaldığını anlatan Columbus Belediye Başkanı Michael Coleman, Türk yemeklerini tarif edecek kelime bulamadığını dile getirdi. Başkan Coleman şunları kaydetti: “Türk insanı müthiş, çok sevdim. Ama yemekleri anlatacak söz ve sual bulamıyorum. Geldiğimden beri 10-12 kilo aldım. Üç gün kadar buradayım. Üç günde 12 kilo aldım.”

Şenlik açılışında mehter takımı konseri sırasında dayaklarıyla ritim tutan Belediye Başkanı Coleman, eşiyle birlikte mehter ve kılıç kalkan ekibini görüntülemeyi de ihmal etmedi. Başkman Coleman’ın ritim tutmasına eşi Simons gülerek tepki verdi.
CİHAN

ABD’li başkan Coleman: Türk insanına hayran kaldım, 3 günde 12 kilo aldım

ABD’li başkan Coleman: Türk insanına hayran kaldım, 3 günde 12 kilo aldım

ABD’li başkan Coleman: Türk insanına hayran kaldım, 3 günde 12 kilo aldım

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.