1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Abd'li Belediye Başkanı, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Etti
Abdli Belediye Başkanı, Bursa Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

Abd'li Belediye Başkanı, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Bursa´yı gelen Amerika´nın Ohio Eyaleti başşehri Columbus´un Belediye Başkanı Michael Coleman, Büyükşehir Belediyesi´ni ziyaret ederek Başkanvekili Atilla Ödünç ile görüştü.

A+A-

Bursa´yı gelen Amerika´nın Ohio Eyaleti başşehri Columbus´un Belediye Başkanı Michael Coleman, Büyükşehir Belediyesi´ni ziyaret ederek Başkanvekili Atilla Ödünç ile görüştü.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, Columbus Belediye Başkanı Michael Coleman ve eşi Janella Simons´la Dobruca Sosyal Tesisleri´ndeki kahvaltıda bir araya geldi. Niagara Vakfı Başkanı Serkan Aykan´ın da katıldığı ziyarette Başkanvekili Ödünç, misafirlerine Bursa´yla ilgili bilgiler verdi. Türkiye´de ´tarihi ve turistik özelliklerinin yanı sıra sosyal ve kültürel alanda yaptıkları çalışmalarla´ öne çıktıklarını belirten Ödünç, Bursa´yla benzer özellikler taşıyan Columbus´la kardeşlik ilişkisi kurulabileceğini, iki kentin resmen kardeş olabileceğini ifade etti.

Columbus Belediye Başkanı Michael Coleman, daha iyi tanımak amacıyla Bursa´ya geldiklerini söyledi. Kentte gördükleri ilgiden memnun olduklarını vurgulayan Coleman, “Sahip olduğu özellikler ve özellikle sanayi anlamında taşıdığı benzerlikler dolayısıyla, Bursa´yla ileriye dönük bir işbirliğini geliştirmeyi düşünüyoruz. Bursa´da bu nedenle sanayi ve kamusal bazda ziyaretler yaparak, işbirliği yapabileceğimiz konuları belirlemek istiyoruz" dedi.

Ziyaret sonunda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, Belediye Başkanı Coleman´a Bursa bıçağı, eşi Janella Simons´a da 3´lü bir bıçak seti hediye etti. Belediye Başkanı Coleman ise Başkanvekili Atilla Ödünç´e, Columbus parası ile kenti tanıtan kitaplar takdim etti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.