1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurması
ABDnin Suriyede rejime ait hava üssünü vurması

ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurması

Bakan Eroğlu: "Bütün dünyanın bu konuya el atarak, artık bu meselenin çözülmesini istiyoruz, Esed'in bir an önce gitmesini arzu ediyoruz. Esed gitmedikçe Suriye'de işler durulmayacak"

A+A-

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmasına ilişkin, "Kimyasal silah atan Esed'in hain birliğini tamamen imha etti. Bütün insanlığın buna karşı tavır alması lazım. Çocuklar, masum insanlar kimyasal silahlarla ne hale geldi. Hepimiz görüyoruz. Vicdanlar gerçekten kurumuş." dedi.

Bakan Eroğlu, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi'nde düzenlenen bir etkinlik öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Beşşar Esed'in kimyasal silah kullandığını belirterek, bunun bir insanlık suçu olduğunu vurguladı.

Bu insanlık suçuna ABD Başkanı Donald Trump'un gerekli tavrı ortaya koyduğunu ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:

"Kimyasal silah atan Esed'in hain birliğini tamamen imha etti. Bütün insanlığın buna karşı tavır alması lazım. Çocuklar, masum insanlar kimyasal silahlarla ne hale geldi. Hepimiz görüyoruz. Vicdanlar gerçekten kurumuş. İnşallah bütün dünyaya, insanlık, merhamet çağrısı yapıyoruz. Türkiye'den başka hiç kimse o masum, evsiz, yurtsuz, barksız kalmış insanlara yardım etmiyor. Aşağı yukarı biz 3,5 milyon muhacire destek veriyoruz, ekmeğimizi paylaşıyoruz. İşte bu insanlık icabı. Bütün insanlığı kendine gelmeye davet ediyorum. "

"Bizim anlayışımızda şu var, biz bütün yaratılanı Yaratan'dan ötürü seviyoruz." diyen Bakan Eroğlu, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Bizim kültürümüzde bu var. O bakımdan inşallah bütün dünya farkına varır diye düşünüyorum. Türkiye bu insanların, mazlumların, mağdurların her zaman yanında, zalimler asla muzaffer olamayacaktır. Onlar mağlup olacaktır. Zaten bu dünya dışında ahirette de onların hesabı var. Esed'in kimyasal gaz, kimyasal silah kullanmasını lanetliyorum. Bütün dünyanın bu konuya el atarak, artık bu meselenin çözülmesini istiyoruz, Esed'in bir an önce gitmesini arzu ediyoruz. Esed gitmedikçe Suriye'de işler durulmayacak."

Eroğlu, daha sonra "Evet" çadırını ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.