1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi Türkçeye Sahip Çıkıyor
Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi Türkçeye Sahip Çıkıyor

Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi Türkçeye Sahip Çıkıyor

Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, ''Türkçem Ses Bayrağım'' adlı bir proje başlattı.

A+A-

Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, ''Türkçem Ses Bayrağım'' adlı bir proje başlattı. 10-D sınıfından 12 öğrenci, kendilerine "Türkçe Gönüllüleri" adını vererek, dilin yozlaşmasına ve yabancı dillerin etkisine karşı mücadele ediyor. Öğrenciler, proje hakkında bilgi vermek amacıyla Okul Müdürü Enver Kemaneci ve Edebiyat öğretmeni Ali Tosun ile beraber kaymakamlık, belediye, Milli Eğitim müdürlüğü, Acıpayam Ticaret Odası ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Proje taslağını yetkililere anlatan öğrenciler, anket çalışması ve imza kampanyası gibi çalışmaar yapacaklarını söyledi. Ayrıca ilçe çapında etkili ilan, afişler ve tişörtlerle halkın dikkatini çekecek, imza kampanyaları düzenleyerek Türkçenin kullanımına özen gösterilmesini isteyecekler. Ziyarette konuşan Kaymakam Uğur Kalkar, güzel bir çalışma olduğunu ve destek vereceklerini belirterek, "Türkçenin daha düzgün kullanılması ve yaygınlaştırılması bakımından önemli bir proje. Buna tüm esnaf ve vatandaşlarımızın destek vereceğine inanıyorum. Kaymakamlık olarak da her konuda elimizden gelen yardımı yapacağız." dedi. Belediye Başkanı Hulusi Şevkan da Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi'nin kendileri için özel bir okul olduğunu ifade ederek, "Bu proje tam benlik bir düşünce. Yapacak olduğunuz anket, bizler için önemli. Belediye olarak sonuna kadar destek vereceğiz. Projede yer alan öğrencilerimizi kutluyor ve başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Proje 11 Haziran 2013'te sona erecek. Türkçe ismine sahip işyerleri ödüllendirilip plaket verilecek. Ayrıca projeyle ilgili bütün dökümanlar Türk Dil Kurumu'na iletilecek. CİHAN

Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi Türkçeye sahip çıkıyor

Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi Türkçeye sahip çıkıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.